Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ifølge Michigan's Unemployment Insurance Agency (UIA), går på skolen på heltid, vil det ikke hindre deg fra arbeidsledighet. Innbyggere kan samle arbeidsledighetstjenestene som en heltidsstudent, forutsatt at de oppfyller kvalifikasjonskravene til arbeidsledighetskompensasjon. UIA gjør imidlertid ingen spesielle unntak eller ordninger for heltidsstudenter som mottar arbeidsledighetskompensasjon, så du må være villig til å gjøre visse offer for å kvalifisere for fordeler.

Arbeidsledighetskvalifikasjoner

Søkere må kvalifisere seg for arbeidsledighet fordelt på vilkårene for deres jobb separasjon. Søkere må skille seg fra sin tidligere jobb uten egen feil. Hvis du for eksempel avslutter jobben din for å gå tilbake til skolen, gjør dette deg automatisk uberettiget for arbeidsledighet. Men hvis du ble lagt av eller mistet jobben din på grunn av grunner som ikke er relatert til dårlig jobbytelse, kan du likevel være berettiget til fordeler.

Arbeidsløshet

Arbeidsledighet mottakere må forbli villig til å akseptere alle heltidsarbeid som er sammenlignbare med deres erfaring og tidligere inntjening. Du må være tilgjengelig for arbeid på en hvilken som helst dag i uken, og for eventuelle skift blir arbeidet vanligvis gjort. Det er unntak, som for eksempel et nært familiemedlems død; Tilgangskravet blir deretter utsatt i fem dager. Ellers må du akseptere tilsvarende arbeid for eventuelle skift, selv om det forstyrrer skolens tidsplan og at du godtar jobben, vil kreve at du slipper en klasse eller helt ut av skolen.

Søker arbeid

I tillegg til at de fortsatt er tilgjengelige for arbeid, må arbeidsledighet mottakerne aktivt søke arbeid i henhold til arbeidsledighetsbyråets vilkår. Michigan's UIA ser ikke på å lese avisens rubrikkannonser som aktivt søker arbeid.Arbeidsledighet mottakere må registrere seg for arbeid ved å skrive inn CV på nettet, kontinuerlig søke om sammenlignbare stillinger og rapportere sitt aktive søk på sysselsetting hver uke ved hjelp av UIAs telefonrapporteringssystem. Manglende aktivt arbeid og rapportering i tide vil føre til fortabelse av arbeidsledighetstillegg for den uken, med mindre du gir en god grunn til sen rapportering.

betraktninger

Det er viktig å vektene dine valg før du godtar arbeidsledighetskompensasjon som en heltidsstudent. Forstå at dette betyr at du er enig i å risikere din sjanse til å delta i skolen i den tid du får arbeidsledighet. Som et alternativ bør du vurdere å jobbe med arbeidstimer eller deltidsansett. Hvis du får arbeidsledighetskompensasjon mens du går på skolen på heltid, og du nekter å godta et passende tilbud som forstyrrer din timeplan, eller hvis du ikke overholder eventuelle tilleggsregler, mister du kvalifiseringen i opptil 13 uker. Videre, hvis arbeidsledighetsbyrået oppdager at du aldri hadde tenkt å forbli tilgjengelig for arbeid, kan du bli tvunget til å tilbakebetale eventuelle arbeidsledighetstillegg du mottok.

Anbefalt Redaktørens valg