Innholdsfortegnelse:

Anonim

En låneendring er en permanent endring i vilkårene for lånet ditt. Modifikasjonen kan redusere den månedlige betalingen med slike tiltak som å senke renten, forlenge lånets lengde og tilgi en del av rektor. Før en permanent endring er gitt, er du pålagt å fullføre en prøveversjon under Home Affordable Modification Program. I prøveperioden må du bevise din evne til å betale den nye boliglånsbetalingen.

Prøveperiode Krav

Hvis du søker om et lånsmodifisering gjennom det føderale Making Home Affordable-programmet, må du fullføre en tre måneders prøveendringsperiode. Långivere for ikke-statlige endringer kan også kreve at du fullfører en prøveversjon. Fannie Mae spesifiserer en tre måneders prøveperiode for utlån i mislighold på tidspunktet for prøvetilpasningen. Hvis du er aktuell på lånet når prøveperioden begynner, kan perioden vare fire måneder. Freddie Macs retningslinjer krever en prøveperiode på tre måneder.

Å foreta betalinger

Du må foreta alle utbetalinger i løpet av prøveversjonen din til rett tid. Det er ingen nåde som tilbys i en prøvetilpasning gjennom HAMP. Hvis du savner en betaling, kan du bli fjernet fra modifikasjonsprogrammet og kan ikke søke på nytt. Denne prøvebetalingen inkluderer skatt og forsikring.

Innlevering av dokumenter

HAMP-programmet krever vanligvis huseiere å sende inn nåværende finansiell informasjon for å sikre at du fortsatt er kvalifisert. Papirarbeid kan lignes på papirarbeidet du fullførte for prøveversjonen. Din rettsmodifikasjonsplan gjennom HAMP-programmet vil indikere en frist for dokumentinnlevering. Før utløpet av prøveperioden, kontakt din utlåner for å sikre at all nødvendig dokumentasjon er mottatt.

Permanent Modifikasjon

Du må godta vilkårene for den permanente modifikasjonen. Hvis din nye rentesats er under markedsrenten på dagen du utfører HAMP-kontrakten, vil den forbli effektiv i fem år. I løpet av det sjette året øker renten årlig med ikke mer enn en prosent før den er lik markedsrenten på dagen du inngikk permanent endringsavtalen. Den permanente modifikasjonen begynner den første dagen i måneden etter prøveperiodens siste måned.

Anbefalt Redaktørens valg