Innholdsfortegnelse:

Anonim

Forskriftene som styrer tilgjengeligheten av midler for sjekker du innskudd i en bank er mange og komplekse. I tillegg har nesten hver regel unntak som bankene kan lage, ofte etter eget skjønn. Enkelte stater har også lover som etablerer forskjellige venteperioder enn føderal lov. Sjekk med banken din når du foretar et innskudd for å avgjøre om og hvorfor et hold vil bli plassert på eventuelle sjekker du legger inn, slik at du forstår nøyaktig hvor mange dager du må vente på å få tilgang til pengene.

Teller teller penger i kjøring gjennom bankvindukredit: Ryan McVay / Photodisc / Getty Images

Typisk tilgjengeligheten av fondreglene

Når du legger inn en lokal sjekk i kontoen din, må midlene bli gjort tilgjengelig for deg innen to virkedager. Hvis du legger inn en sjekk som ikke er lokal, må midlene være tilgjengelige innen fem virkedager. I begge tilfeller må den første $ 100 av innskuddet gjøres tilgjengelig for deg neste arbeidsdag, med mindre banken mener at sjekken ikke vil bli æret. Generelt bør inntektene fra regjeringskontroll, kassekontroll, sertifisert sjekker og tellerkontrollene gjøres tilgjengelige neste arbeidsdag.

Unntak for gjentatte overført kontoer

Hvis du hadde en negativ saldo i kontoen din på seks bankdager i løpet av de foregående seks månedene, hadde du en kassekreditt på to dager i løpet av de foregående seks månedene, eller saldoen ble overført over $ 5000, er banken ikke forpliktet til å overholde Standard innskudd regler, inkludert den første $ 100 regelen. Banken har lov til å holde tak i sjekken, og det er ingen maksimal holdbarhet som er angitt i forskriften.

Unntak for nye kontoer

Når du åpner en ny konto hos en bank, gjelder ikke de vanlige innskuddsreglene for de første 30 dagene. Det er ingen grense for hvor lenge en bank kan holde en lokal eller ikke-lokal kontroll på en ny konto. For regjeringskontroller, kassekontroller, sertifiserte sjekker, tellerens sjekker og reisesjekker, må de første $ 5000 bli gjort tilgjengelig neste arbeidsdag dersom de blir deponert hos en teller, og på den andre virkedagen dersom de blir deponert via posten eller en minibank. De resterende midlene må gjøres tilgjengelige senest ni virkedager etter innskuddet.

Unntak for store innskudd og mistenkelige sjekker

Hvis banken har grunn til å tro at sjekken du deponert ikke vil bli hedret - for eksempel hvis den er postdatert eller er over seks måneder gammel - kan det plassere et unntak som holder på sjekken. Det kan også holde et hold på et beløp som overstiger $ 5000. Din bank må imidlertid varsle deg hver gang den plasserer et unntakslag. Meldingen må inneholde kontonummer, dato for innskudd, årsak til unntaket og antall dager sjekken blir satt på vent. Hvis du foretar et innskudd personlig, må varslingen gis når du gjør innskuddet.

Anbefalt Redaktørens valg