Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ifølge nettstedet til Federal Trade Commission opptrer identitetstyveri når en persons personlige opplysninger blir stjålet og brukt av noen andre. FTC anslår at ni millioner amerikanere har sin identitet stjålet hvert år. Det finnes mange former for identitetstyveri inkludert førerkort, bankkonto, kredittkort, telefonverktøy og personnummer. Når en person oppdager at personlig informasjon har blitt stjålet og brukt, er det en rekke trinn som må tas for å fange identitetstyven og stoppe identitetsbruken.

Skritt

Bestem hvilken personlig informasjon som er blitt stjålet og brukt for å utarbeide den beste handlingsplanen for å minimere mengden penger som tilbys, samt skade som er forårsaket av individets personlige kreditt. Federal Trade Commissions nettsted forklarer at den enkelte skal begynne med å sende inn en klage til FTC. Prosessen med å håndtere identitetstyveri kan være lang, men det er veldig viktig.

Skritt

Legg inn en politirapport som inneholder detaljert informasjon om den nøyaktige typen identitetstyveri samt handlinger fra tyven. Advokatwebstedet forklarer at politiets rapport er en viktig dokumentasjon av identitetstyveri. Når en person kontakter sin bank, vil kredittrapporteringsfirmaet og inkassobyråene være nødvendig for å gi en kopi av politirapporten.

Skritt

Ring til banken, kredittkortselskapet eller firmaet der identitetstyveri har blitt brukt til å kjøpe varer eller få tilgang til enkeltpersonens penger. FTC-nettstedet forklarer at kredittkortselskaper og banker har svindelavdelinger som skal håndtere identitetstyveriproblemet og korrigere konto- eller kortinformasjonen. Banker og kredittkortselskaper har forsikring som dekker kunder, slik at penger brukt av en tyv kan erstattes.

Skritt

Kontakt de store kredittrapporteringsbyråene for å rapportere identitetstyveri og få enkeltpersonens konto flagget i tilfelle svindelaktivitet oppstår. Advokatfirmaet forklarer at de tre største kredittagentene er TransUnion, Equifax og Experian. Det er også viktig for den enkelte å kontakte inkassobyråer for å begynne å løse svindelavgifter som eksisterer under personens navn.

Skritt

Ta kontakt med FTC og Internal Revenue Service for å håndtere trygdstøt. Sosial sikkerhetstilsynets nettside forklarer også at den enkelte skal sende inn en klage til kriminalitetskriminalitetssenteret for Internettkriminalitet (lenke funnet i Ressursavsnittet i denne artikkelen). Sosial sikkerhet nettstedet forklarer at det ikke er tilrådelig å få et nytt personnummer fordi det ikke vil ta bort identitetstyveri problemer.

Skritt

Fullfør alle trinnene for å arbeide for å fange identitetstyven. Når offeret gir politiet, FTC og Internal Revenue Service med all kjent informasjon, vil disse organisasjonene undersøke og forsøke å finne kilden til identitetstyveri. Det viktigste aspektet er for den enkelte å minimere kredittskade og gjeld som kan knyttes til identitetstyveri.

Anbefalt Redaktørens valg