Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeidsledighet fordeler i Alabama er registrert av statens Institutt for industrielle relasjoner. For å kvalifisere for fordeler må du møte en rekke vilkår, hvorav det ene innebærer arten av forholdet ditt med din tidligere arbeidsgiver.

Arbeidsledige arbeidstakere kan være berettiget til ukentlige ytelser.

Heltidsansatt

Den første betingelsen for ytelsesberettigelse er at du enten er helt arbeidsledig eller arbeider med reduserte timer. Hvis du jobber på heltid, kan du ikke motta fordeler. Alabama-avdelingen for industrielle forhold anser deg for å være ansatt på heltid hvis du jobber med det vanlige antall timer for ditt yrke. Med andre ord er det ikke noe spesifikt antall ukentlige eller månedlige arbeidstimer som du ikke må overskride. Derfor, hvis avtalen med arbeidsgiveren din mandat at du jobber heltid til en bestemt frist for å være berettiget til avgangspakken, må du vente til du ikke lenger arbeider eller jobber med reduserte timer før du søker om arbeidsledighet. Hvis avgangsvederlaget ikke pålegger slik videre ansettelse, vil det ikke diskvalifisere deg fra arbeidsledighetstjenestene.

Monetære kvalifikasjoner

En ekstra vurdering er mengden penger du tjente mens du var ansatt. Din kvalifisering er bestemt ut fra lønnene dine i basisperioden, som er de første fire av de fem siste kalenderkvarterene før din første arbeidsledighetskrav. Gjennomsnittlig inntjening i de to høyeste baseperiodene må være minst det minste beløpet som er angitt i loven. I tillegg må din totale grunnlønns lønn være minst en og en halv ganger inntektene for høyt kvartal. Vær imidlertid oppmerksom på at avgangsbeløpet du har mottatt ikke kvalifiserer som lønn.

Årsak til oppsigelse

I Alabama, som i alle andre stater, kan du ikke motta arbeidsledighetskompensasjon hvis du frivillig har sluttet jobben din eller ble sparket for grov mislighold. Hvis avgangspakken var en del av en bedriftskjøp, hvor ansatte som frivillig opphører deres forhold til firmaet tilbys en engangsbeløp, er du ikke kvalifisert for arbeidsledighet. Den diskvalifiserende faktoren her er ikke betalingen, men den frivillige karakteren av ansettelsesavtalen.

Jobb søk

For å fortsette å motta fordeler må du også aktivt søke etter en jobb. Alabama Department of Industrial Relations sier at du må gjøre en rimelig og aktiv innsats for å søke ny ansettelse og definere kriteriene for slike jobbsøkingsarbeid i "En håndbok for Alabama Arbeidsledighet Compenstion Claimants." Du må dokumentere jobbsøkingsinnsatsen ved å skrive ned navnene på selskapene og personene du har kontaktet, samt beholde kopier av korrespondanse, for eksempel e-post og faksutveksling.

Anbefalt Redaktørens valg