Innholdsfortegnelse:

Anonim

En forskuddsbetaling kan kutte i reserver, men det kan føre til flere lånevalg og en bedre månedlig betaling. Nedbetalingen er forskjellen mellom verdien av hjemmet du vil kjøpe og hvor mye en utlåner vil finansiere. Noen långivere er villige til å finansiere en større prosentandel, noe som gir lavere nedbetalingskrav. Beløpet du trenger for en forskuddsbetaling, er basert på noen få faktorer, spesielt dine forhold mellom lån og verdi og eiendomstype.

I noen tilfeller kan slektninger bidra til din down payment.credit: David Sacks / Digital Vision / Getty Images

Nedbetalingsområde Fra 3% til 25%

Konvensjonelle boliglån utgjør de fleste boliglån. Fannie Mae og Freddie Mac angir konvensjonelle retningslinjer for lånebeløp på opptil $ 417 000 i de fleste områder. Et konvensjonelt lån krever mellom 3 prosent og 25 prosent ned.

Federal Housing Administration lån er en annen populær form for finansiering. FHA-lån er forsikret av staten og har en tendens til å ha mer fleksible kvalifiserende retningslinjer enn konvensjonelle lån. FHA lån krever 3,5 prosent ned. Men noen FHA långivere kan kreve låntakere med dårlig kreditt score - mellom 500 og 579 - for å få en 10 prosent forskuddsbetaling.

Nedbetaling basert på hjemmeverdi

Nedbetalingen er basert på den laveste av et hjems pris eller dets verdi. Verdien bestemmes av en faglig hjemmeevaluering, og den kan ikke matche salgsprisen. For eksempel, hvis du kjøpte et hjem for $ 200.000, men utlåner fastslår at den verdsettede verdien bare er $ 175.000, vil din forskuddsbetaling være basert på det nedre, vurderte beløpet på $ 175.000. Hvis nedbetalingsbehovet for lånet er 20 prosent, vil du trenge en forskuddsbetaling på $ 35.000. Hvis salgsprisen og den vurderte verdien var den samme på $ 200 000, ville du trenge en forskuddsbetaling på $ 40 000.

Øvrige nedbetalinger kreves i enkelte tilfeller

Investeringer og andre hjem krever en høyere forskuddsbetaling. Konvensjonelle långivere krever vanligvis mellom 15 prosent og 25 prosent ned på en-til-fire-enhetens investeringshjem og 10 prosent til 15 prosent på fritidsboliger, som ikke brukes verken som inntektsegenskaper eller hovedboliger. To-, tre- og fire-enhetseiendommer har vanligvis høyere forskuddsbehov, enten brukt som investering eller primære boliger. Lånetype kan også føre til at utbetalingen din blir høyere. Justerbar rente boliglån, eller ARMS, er risikofylt, ettersom betalinger kan øke i fremtiden, slik at de kan ha et høyere forskuddsbehov.

Første gang Homebuyers har nedbetalingsalternativer

Hvis du ikke har eid et hjem de siste tre årene, kan du kvalifisere deg til en lavere forskuddsbetaling som førstegangsbesøkende. Fra utgivelsestidspunktet tilbød Fannie Mae og Freddie Mac førstegangsarbeidere 3 prosent av konvensjonell finansiering. Begge lånene krever at du betaler privat kredittforsikring, eller PMI, en årlig premie som dekker utlåner ved mislighold.

Statlige og lokale boligbyråer kan også tilby lave nedbetalingsalternativer for å redusere nedbetalingsbehovet på et første boliglån. Disse kommer i form av sekundær finansiering eller tilskudd, avhengig av det enkelte program. Ta kontakt med din lokale boligmyndighet for å finne ut om disse første gangs homebuyer-programmene.

Anbefalt Redaktørens valg