Innholdsfortegnelse:

Anonim

Probate er prosessen med å betale endelige utgifter og overføre eierskap av eiendomsmegler til arvinger etter at noen dør. Selv om probate er en juridisk prosess, betyr dette ikke alltid at en saksdommer må godkjenne hvert trinn i prosessen, eller at det vil være nødvendig å opptre i saken. Mens hver stat fastsetter spesifikke lover angående probate, gir de fleste en type kalt informell probate som kan fremskynde å lukke en eiendom og spare penger i prosessen.

Råd fra en saksadvokat kan gjøre informell probate enklere.

Identifikasjon

En uformell probat, også kalt frivillig administrasjon, er en måte å håndtere saker om utenom domstolene. Oftest er størrelsen på eiendommen din og avtalen mellom arvinger, i stedet for hvorvidt du har en vilje, avgjøre om uformell probat er et alternativ. Uansett hvordan prøven er fullført, må imidlertid retten godkjenne og lovlig utnevne den personlige representanten som har ansvar for å stenge en eiendom før probate kan begynne.

Foreløpige tiltak

Som personlig representant, når du mottar rettsgodkjennelse og dokumenter som gjør at du kan handle på vegne av din kjære, begynner du med å arkivere papirarbeid og betale et arkiveringsgebyr. Dokumenter inneholder vanligvis de som gjelder din rolle som personlig representant, arving og mottaker samtykke skjemaer, en eiendel inventar og en søknad for å åpne probate. I tillegg kan noen stater også kreve at du får en signatur eller kautionskobling. Som et siste skritt åpner du en kontrollkonto, og hvis staten krever avisvarsling, må du legge merke til kreditorer og tidsbegrensning for å sende inn fordringer mot boet i din lokale avis.

Prosess

En uformell probate må være fullført innen den tiden staten oppgir. For eksempel i Wisconsin har du 12 måneder med mindre du bønner retten for ekstra tid. I løpet av denne perioden fullfører du alle aktiviteter som er nødvendige for å lukke eiendommen, for eksempel å betale regninger, flytende eiendeler, selge eiendommer og sende inn en endelig selvangivelse uten først å få tillatelse fra retten. Hvis en vilje er tilstede, distribuerer du også eiendeler i henhold til villkoren. Når den uformelle probaten nærmer seg ferdigstillelse, legger du deretter inn en endelig regnskapsoppstilling sammen med kvitteringer eller annet papirarbeid for å dokumentere overføring av penger inn i og ut av eiendommen.

betraktninger

En uformell probate kan være en komplisert prosess. Selv om du kan oppnå dette uten advokat, er en generell anbefaling å beholde både en saks- og skatteadvokat for å gi deg råd under den uformelle probate-prosessen. Det er viktig å huske på at selv om prosessen starter som en uformell probat, kan det oppstå problemer når arvinger alltid konkurrerer ved å be om en formell høring.

Anbefalt Redaktørens valg