Anonim

Når vårruller rundt er det lett å føle seg motivert av all frisk luft, solskinn og fugler. Yard arbeid, dyp rensing, pakking bort vintertøyene dine - det føles bare så bra. Det er en følelse på den første hyggelige dagen på året når det er varmt nok til å sette bilvinduene nede, du trenger solbriller, og alt føles friskt og nytt.

kreditt: Twenty20

Enten det er vår eller ikke, kan du gjøre en finansiell vårrengjøring til enhver tid i året. Hvis du har behov, er det en praktisk guide på hvor du skal begynne:

Trinn 1: Dette kan være tøft, spesielt hvis du har unngått visse økonomiske forhold, håper de vil gå bort. (Spoiler: De gjør det ikke.) Ta et øyeblikk og virkelig tenk på de tingene som får deg ned om pengene dine. Gjør et løfte til deg selv for å iverksette tiltak og fjerne dette ekstra rotet i tankene dine. Har du kredittkortgjeld? Ingen besparelser? Skriv det ned, gjør det virkelig, og jobbe med det.

Steg 2: Sett alle ting på ett sted. Duh. Når regningene dine er sendt til deg, legg dem i en egen mappe kun for regninger. Når en regning kommer i posten, legg den inn i en konvolutt, skuff, en boks, uansett. Bare hold alt på ett sted. Jeg har en fotoboks fra en håndverksbutikk som jeg bruker som et lite kontor. Den har alle mine regninger, sjekkliste, frimerker, den gode pennen, den slags ting. Du kan bli så ren eller like fancy som du liker her, bare få den sammen.

Vi har alle vært therecredit: quickmeme

Trinn 3: Se på kalenderen din og avgjøre hvilken dag i måneden din vil være din beste betalingsdag eller dager. En eller to ganger i måneden er best, men en gang i uken kan også fungere hvis du har en stor mengde innkommende regninger og blir betalt så ofte. Gjør en forpliktelse til å sette seg ned og betale regningene dine på hvilken dag eller dag du bestemmer deg. Det er det!

Trinn 4: Samle noen viktige papirer og legg det et sted trygt. Hvis du vil ha nøtter med å organisere med etiketter og mapper, gjør du det. Målet er å få ting på ett sted og lett å finne. Lag en pdf av alle viktige e-postmeldinger og del dem i disken din med folk som er viktige for deg. Forsikringspapirer, bankkontonumre, passord, pensjonskontoinformasjon, alt dette. Hvis du dør alene og katter spiser ansiktet, er det siste familien din ønsker å håndtere, på jakt etter PayPal-innloggingsinformasjonen din, slik at de kan få tilgang til balansen din (for å betale for veterinærregninger).

Trinn 5: Nå som alle regningene dine er på ett sted, kan du omarbeide budsjettet ditt for å sikre at du er i orden.

Trinn 6: Hvis du ikke allerede har en automatisk spareplan på plass, gjør du det nå. Åpne en sparekonto online, personlig eller via telefon. Få et forhåndsbetalt kort og last det opp (men se på disse gebyrene!). Hvis du har en uregelmessig eller tipsbasert inntekt, forplikter deg da til å stikke en viss prosentandel unna når du får din. Bare gjør det, det er ingen annen måte å spare penger enn å spare penger. Unnskyld. Det er sannheten. Bare behandle det som en regning og gjør det.

Trinn 7: Gjør en liten innsjekking på kreditt. Hvis du ikke allerede har tilgang til det i år, så gå over til det føderale kredittrapporteringsstedet og få din gratis kopi. Pass på at alt er i orden og opp i dag. Mens du er på det, må du sjekke kredittpoengene dine. Det finnes mange gratis anerkjente nettsteder, men sjansene er at kredittkortselskapet ditt har en lenke på deres nettsted.

Trinn 8: Akkurat som i AA, handler det åttende trinn om å rydde ditt navn og hjelpe andre til å gjøre det samme. Hvis du skylder noen penger nå, er det på tide å lage en plan for å betale dem tilbake. På samme måte, hvis andre skylder deg penger så må du kontakte dem og foreta en betalingsplan. Vi har alle vært der, det er et tøft snakk, men verdt det.

Trinn 9: Se deg rundt i huset ditt, vesken, lommeboken, bilen, skrivebordslåsen, undertøyskuffen, hvor du setter ting og samler alle de følgende: ubrukte gavekort, lagre kreditt med en liten balanse, klær du må returnere, varer du mente å sende, og alt annet som er av verdi. Nå må du gjøre ting! Tilbring gavekortene klokt på noe du faktisk trenger. Returner elementene for brukstjenester. Selg dine uønskede varer. Det er et magisk knep - skru dine gamle jeans inn i burritos! Alle disse tingene du vil gjøre en dag skyldes. I dag er dagen. Få det gjort og høste fordelene.

Trinn 10: Rydd opp! Nå som du har alle regningene dine på ett sted, og du har fjernet det overskytende gavekortet i din lommebok eller vesken, bør ting være litt enklere å administrere. Rengjør de gamle kvittene, legg inn det du trenger å filen (takket være trinn 4, nå har du en dedikert plass), og kaste det du ikke gjør. Ideelt på dette punktet vil du se en stor forbedring i driften din og ønsker å holde ting ryddig. Lyder det ikke fint?

Anbefalt Redaktørens valg