Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et rentetilpasningslån er et boliglån med fast rente på forhånd, etterfulgt av en kursjustering etter den innledende perioden. Den primære forskjellen mellom en 5/1 og 5/5 ARM er at 5/1 ARM justerer hvert år etter femårs låseperioden, mens en 5/5 ARM justerer hvert femte år. Til tross for årlige og levetidssatser, kan armbåndsrenter ha rentespistene over tid.

Par ser på et dokument og en bærbar PC: George Doyle / Stockbyte / Getty Images

ARM Grunnleggende

Et regulerbart rente boliglån er et alternativ til den mer typiske fastrente boliglån. Fra og med 2015 har typiske ARMer en bestemt periode på forhånd der renten din er låst. I en 5/1 ARM er opprinnelig periode fem år. I en 7/1 ARM er den innledende renteperioden sju år. En primær grunn til at folk velger en ARM, er at åpningsrenten er lavere enn startrenten på normale fastrentelån. Imidlertid kan rentene øke etter den første fastrenteperioden dersom hovedrenten stiger.

5/1 ARM Oversikt

Som vanlig fastrentelån kan du få standard ARM med en gjenværende løpetid på opptil 30 år. I forhold til en 5/5 ARM har en 5/1 ARM en lavere rente og årlig prosentsats. På toppen av 1 til 2 prosent kan du spare i forhold til et fast lån, kan en 5/1 ARM spare en låner hundrevis av dollar i løpet av de første fem årene med lav rente. En 5/1 ARM kan tilby en 3 prosent rente samtidig som et 30-årig fastlån har en 4,5 prosent rente, for eksempel.

5/5 ARM Oversikt

Som en 5/1 ARM har en 5/5 ARM normalt en mye lavere rente og APR enn et 30-årig fastlån. Noen långivere betaler boliglånsforsikringspremier på 5/5 ARM for låntakere med god kreditt som legger mindre enn 20 prosent ned på deres hjem. På de fleste fastrente lån må kjøperne betale for denne forsikringen. En 5/5 arm passer best for folk som ønsker et hjem som er $ 417 000 eller mer, eller som ikke har en 20 prosent nedbetaling, ifølge GTE Financial.

Andre forskjeller

Funksjonelt er den mest avgjørende forskjellen med 5/1 og 5/5 ARM de mer vanlige rentenes justeringer på 5/1 lånet. Når renten faller fra år til år, fordeler låntakeren denne justeringen. Når prisene øker, fører en rask justering til en økning i et huseiers interesse og lån betaling. Med en 5/5 ARM, nytter en låner fra forsinkede justeringer når prisene stiger. Hvis prisene faller, har låner en ulempe i forhold til et 5/1 lån.

Anbefalt Redaktørens valg