Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et frafall er en juridisk form eller et dokument som frigir noen, eller noen organisasjon, fra ansvar. Forsikringsavsetninger tilbys vanligvis, eller blir bedt om å bli signert av, enkeltpersoner av organisasjoner eller selskaper som søker å dokumentere det faktum at den enkelte har avvist en viss type forsikring. For eksempel kan noen som bor i Arizona signere et frafall avtagende flom forsikringsdekning som tilbys av hans huseiers forsikringsselskap.

Høyrisikobedrifter, for eksempel surfebrettutleie, ususalt, krever at du signerer en ansvarsfraskrivelse.

Helseforsikring Fraskrivelse

Mange forskjellige selskaper eller organisasjoner kan gi helseforsikringsavsetninger til enkeltpersoner. Virksomheten der du jobber, kan tilby en spesiell helseforsikringspakke som inneholder alternativer eller bestemmelser som du finner unødvendige. Kanskje din kone allerede har en helseforsikringsplan som dekker mange av de uforutsetninger som tilbys av din bedrift, for eksempel tann- eller synpleie. I et slikt tilfelle vil firmaet ditt vanligvis gi et frafall for at du skal signere det som eliminerer bedriftens dental- og visjonsdekning. Utdanningsinstitusjoner tilbyr ofte de samme oppsigelsesalternativene av samme grunner. Noen høyskoler krever for eksempel studenter å melde seg inn i en helseplan som tilbys gjennom skolen. Mange studenter kan allerede være med på foreldrenes helseforsikringsplan og trenger ikke dekning.

Hjemforsikring

Bedrifter som tilbyr huseiereforsikring tilbyr normalt "ryttere" eller ekstra dekning som du kan legge til din standard huseiereforsikringsplan. Mange huseiere velger å avvise noen alternativer, for eksempel flom eller jordskjelv dekning. I disse tilfellene vil forsikringsselskapet be om at huseieren signerer et frafall som bekrefter at forsikringsselskapet tilbød dekningen og at husleier nektet den angitte pakken. Bedrifter gjør dette for å beskytte seg mot potensielle rettssaker der enkeltpersoner kan hevde at de trodde de var dekket for å si jordskjelvsskader.

Betingelser for ansvarsforsikring

Alle som noensinne har leid bil, har blitt møtt med en utleier som hevder den potensielle ulykken som kan komme deg, hvis du nekter å signere et "frafall av ansvar" skjema. Dette dokumentet tilbys til leietakere for å beskytte dem mot ansvar i tilfelle de kommer inn i en ulykke. Imidlertid beskytter mange slike avviker bilutleier kun fra ansvar for skade på leiebilen og kan ikke dekke den andre bilen eller fysiske skader som de involverte partene får. Du kan også bli dekket for eventuelle leiebilproblemer gjennom din egen bil- eller huseiereforsikring. Sørg for å lese forsikringsskjemaet for leiebilansvarsforsikring nøye før du signerer det.

Andre ansvarsfraskrivelser

Mange organisasjoner og selskaper bruker ansvarsfraskrivelser som en selvfølge i deres hverdagslige virksomheter. Rekreasjons-, idretts- og underholdningsenheter ber regelmessig om at deltakerne registrerer ansvarsfraskrivelser før de bruker fasilitetene. En ski lodge, for eksempel, kan kreve at du signerer et frafall før du treffer bakken. Ungdomsfotball- og hockeysamfunn, bungee-hoppende selskaper, karnevaler og fornøyelsesparker, og selskaper som leier utstyr som sykler eller surfbrett, krever vanligvis at du signerer frafall. Selv uten et frafall i hånden er imidlertid mange selskaper involvert i risikobedrifter beskyttet mot potensielle rettssaker som følge av statlige lover. Enkelte stater har fastslått at mange idretter er iboende farlige, og at deltakerne tar ansvar for ansvar alene ved å delta. De fleste billettene til sportsbegivenheter inneholder en klausul som varsler kjøperen om at de forutsetter risiko ved å delta, for eksempel et baseballspill, hvor en dårlig ball kan forårsake skade.

Anbefalt Redaktørens valg