Innholdsfortegnelse:

Anonim

En enkeltperson kan kreve to avhengige på en selvangivelse dersom avhengige oppfyller de nødvendige retningslinjene for Internal Revenue Service. Kvalifiserende barn, eldre foreldre og funksjonshemmede voksne betraktes som avhengige ved innlevering av selvangivelse, selv om enkeltfilen er ugift eller skilt. Hvis en annen person hevder de pårørende på avkastningen, kan du ikke kreve de samme avhengige på din avkastning.

En enkeltperson kan kreve to avhengige på en selvangivelse.

Ugift

En enkelt person kan kreve to avhengige på en årlig selvangivelse dersom han er ugift på siste dag i skatteåret. Så lenge du er enkelt eller lovlig skilt på den siste dagen i skatteåret, kan du fortsatt kreve to avhengige på din selvangivelse. I de fleste tilfeller er den beste registreringsstatusen husholder, fordi du får en lavere skattesats på inntektene dine.

Provision Kvalifikasjoner

I henhold til IRS-skatteårets 2010 retningslinjer, for å kunne arkiveres som en enkelt skattebetaler og fortsatt kreve to avhengige på din avkastning, må du opprettholde et husholdningssted som er de viktigste boligkvarterene for de berettigede avhengige. I en skilsmissesituasjon, hvis du har lovlig varetekt av en eller flere avhengige i mer enn 1/2 av året, og du betaler boligutgiftene for disse personene, kan du kreve dem på din 1040 føderale selvangivelse.

Kvalifiserende student eller foreldre

For å kunne kreve to avhengige på din enkelt selvangivelse, må de oppfylle kvalifikasjonskriteriene fastsatt av IRS. Hvis en avhengighet er en høyskole student som bor mesteparten av året på grunn av sine akademiske studier, kan hun fortsatt bli hevdet som avhengig av selvangivelsen din, forutsatt at hun oppfyller en bestemt inntektsterskel. Hvis kvalifiserende person er avhengig foreldre, trenger han ikke å bo hos deg i hjemmet ditt, men du må betale mer enn 1/2 av boligkostnadene sine for året.

Legitimt ugift

Hvis du fortsatt er gift, men er lovlig ugift, kan du sende enkeltstatus og kreve to avhengige på din avkastning så lenge du møter IRS-retningslinjene. Du og din ektefelle må arkivere hver for seg for å kunne arkivere som husholder og kreve to avhengige. I tillegg må ektefellen ha bodd utenfor hjemmet i løpet av de siste seks månedene av året. Din ektefelle kan ikke kreve de to avhengige på hans avkastning.

Anbefalt Redaktørens valg