Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arkansas State Code gir ikke bare beskyttelse for fullt funksjonshemmede arbeidere, men dekker også emnet for delvis funksjonshemming. Det er viktig å forstå de spesifikke statslovene som omhandler funksjonshemming i Arkansas, og som kvalifiserer for hva. Spesifikasjonene til hver tilstand er oppført i statskoden for å bidra til å avgjøre tvister mellom arbeidsgivere, forsikringsselskaper og de skadede arbeidstakere selv.

Delvis funksjonshemming er tilgjengelig for noen arbeidstakere i Arkansas.

Midlertidig funksjonshemming

Midlertidig funksjonshemming i delstaten Arkansas skjer når en arbeidstaker har en midlertidig skade som tvinger ham til å jobbe i mindre kapasitet enn når han er i full helse. I dette tilfellet, hvis en arbeidstaker fortsatt kan jobbe, men bare til en lavere betalende jobb enn den han tidligere hadde hatt, er differansen i inntekten utført med midlertidige delvise uførhetsbetalinger. Arkansas statsloven tillater denne typen dekning til arbeideren vender tilbake til full helse og sin tidligere stilling.

Permanent delvis funksjonshemming

Ifølge Arkansas, er permanent delvis funksjonshemning når en arbeidstaker ikke lenger kan utføre den fullstendige plikten til sin gamle jobb, men kan jobbe med en mindre anstrengende jobb som kan betale mindre. I denne situasjonen kvalifiserer arbeideren for permanente delvise funksjonshemmedeutbetalinger, noe som vil bidra til å gjøre opp lønnsforskjellen.

Offisiell mekling

Under Arkansas State Law må den skadde arbeideren se en lisensiert og kvalifisert lege for å avgjøre om han kvalifiserer for funksjonshemning. Hvis det er tvist over skadetrinnet, har en arbeidstaker rett til å utfordre legenes opprinnelige konklusjoner og få en annen mening. Offisiell mekling utføres av en juridisk rådgiver av statens arbeidskompensasjonskommisjon ved en funksjonshemming.

Anbefalt Redaktørens valg