Innholdsfortegnelse:

Anonim

Retail og gjestfrihet bedrifter trives ved hjelp av to typer nøkkelpersoner hvis mål er å sikre kundeservice opplevelse er behagelig. De er kasserere og høflighetsklienter. Selv om begge jobbene har de samme målene, er stillingene forskjellige.

Kasserere og høflighetskollegaer har noen forskjellige plikter.

Money Handling

Hovedforskjellen mellom kasserere og høflighetsklærer er at kasserere håndterer kontanter, og høflighetsklær ikke gjør det. Dette ansvaret er en viktig del av en virksomhets suksess fordi kasserere kan koste forretningspenger hvis de mishandler penger. I tillegg til kontanter håndterer kontanter også sjekker og kredittkort.

Courtesy Clerk Penger

Jobbansvar er også forskjellig mellom kasserere og høflighetsklienter. Mens kasserere skal opprettholde en profesjonell og respektfull måte når man ringer opp kundekjøp, er slik atferd spesielt viktig for høflighetsklienter. Courtesy kontorist kan plasseres på døren til en bedrift for å hilse på kunder når de kommer inn. I denne posisjonen kan de også bidra til å annonsere butikkpromoteringer. De er også plassert i hele virksomheten for å hjelpe kunder med å finne varer eller svare på spørsmål. Courtesy kontoristene er ofte funnet i dagligvarebutikker hvor de jobber som baggers.

Kassaegenskaper

Kasserere må ha gode matematiske ferdigheter. Noen ganger kan de ikke stole på et kasseapparat, for eksempel når det ikke fungerer, og må gjøre den nødvendige matte i hodet eller på papiret. Kassere bør også vite hvordan man balanserer kassa skuffen, noe som innebærer å vite åpningsbeløpet til deres kassaskuff og evnen til å telle penger i skuffen ved slutten av skiftet. Prosedyren sikrer at de ikke overcharge eller undercharge for kjøp.

Courtesy Clerk Ferdigheter

Mens kassererenes hovedoppgave er å melde kasseapparatet, er det viktig å ta vare på bekymringer, problemer og spørsmål fra kundene. Courtesy clerks bør kunne bli kjent raskt med selskapets varer eller tjenester, slik at de kan bistå kundene effektivt. Courtesy kontoristene kan også trenge styrken til å løfte og bære varer med jevne mellomrom.

Steder for arbeid

Stedene hvor kasserere og høflighetskollegier jobber kan også variere. Kasserere er mest sannsynlig å jobbe på kontorer og detaljhandel. Steder hvor høflighetsklubber er mer sannsynlig å jobbe, er hotell, konferansesentre og underholdningssteder der tjenestebehov er etterspurt.

Anbefalt Redaktørens valg