Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når du legger inn for arbeidsledighet, vurderer ILES-arbeidsdepartementet ditt krav og arbeidshistorie, og bestemmer om du er kvalifisert til å motta ytelser, og hvor mange fordeler du har rett til. Hver uke der du legger inn et krav, kan du forvente å motta en ytelsesbetaling. Men hvis avdelingen bestemmer når som helst at du ble betalt feil, må du betale tilbake eventuelle overbetalinger av ytelser. Du har flere alternativer for tilbakebetaling.

Melding

IDES gjennomgår regelmessig arbeidsledighetskrav for nøyaktighet. Det er også avhengig av tips fra andre for å avdekke svindel i arbeidsledighetskrav. Hvis IDES bestemmer at du var overbetalt i en uke eller flere uker, vil den sende deg en melding om revurdering av beslutning og gjenoppretting. Denne kunngjøringen viser beløpet du må betale tilbake, og årsaken til at IDES har bestemt deg skyldes disse pengene. Du har rett til å appellere beslutningen, men du må kunne gjøre et sterkt tilfelle som er større enn bevisene som IDES allerede har samlet.

Betalingsalternativer

Illinois lov krever at du betaler hele beløpet skyldig. Hvis du ikke har råd til å betale alle pengene på en gang, vil IDES utarbeide en månedlig betalingsplan for deg. Hvis du ikke kontakter avdelingen for å ordne en betalingsplan, kan den holde tilbake en del av fremtidige arbeidsledighetstillegg, opptil 100 prosent, til de pengene du skylder er fullstendig tilbakebetalt. Det kan også holde tilbake eventuelle statlige skattemessige tilbakebetalinger som du har rett til. Gjelden forblir utestående til den er betalt i sin helhet.

Årsaker til overbetaling

Da professor Stephen Woodbury i Michigan State University så på spørsmålet om overbetaling av arbeidsledighet i en rekke stater, fant han ut at de vanligste årsakene til overbetalingene var at arbeidstakere ikke rapporterte inntektene fra deltidsarbeid eller midlertidig arbeid de oppnådde under innsamling arbeidsledighetstrygd; arbeidstakere som ikke oppfyller kravene til å søke etter arbeid og være tilgjengelig for arbeid; og arbeidere som sluttet eller ble sparket fra jobber i stedet for å bli avskrevet. Hvis du tjener penger fra jobb mens du er arbeidsløs, må du rapportere disse pengene på kravskjemaet. Disse lønnene kan redusere mengden av din fordel for den uken. Og hvis du ikke er tilgjengelig for arbeid i løpet av en del av kravperioden din - for eksempel går du på ferie, eller du er syk og ute av stand til å jobbe - du skal merke det på din fordringsform og din fordel for den uken vil bli redusert tilsvarende. Hvis du lyver om årsaken til jobbtapet ditt og IDES oppdager bevis for det motsatte, har du ikke krav på ytelser.

Straff

I tillegg til potensielt å miste en del av arbeidsledigheten din til noen overbetaling er fullt tilbakebetalt, kan du møte sivile kostnader hvis IDES bestemmer deg med vilje for å bedra det. I tillegg, dersom avdelingen bestemmer deg for bedrageri ved å "bevisst gjøre en falsk erklæring eller ikke avsløre et materiell faktum", kan det holde tilbake hele din fordel til alle pengene er tilbakebetalt.

Anbefalt Redaktørens valg