Innholdsfortegnelse:

Anonim

New York Stock Exchange er en del av NYSE Euronext, verdens største utvekslingsgruppe. Den kombinerer markeder i USA og Europa. New York Stock Exchange gir et marked for handel med aksjer, obligasjoner, råvarer og andre finansielle instrumenter. NYSE i forbindelse med Securities and Exchange Commission (SEC) gir et sett med retningslinjer og prinsipper for aksjer notert på børsene.

Bedrifter som handler under $ 1, må sikre overholdelse av børsregler for å unngå avnotering.

Aksjer som faller under $ 1

Aksjer notert på NYSE har en rekke strenge regler og retningslinjer de må følge for å beskytte aksjonærene og gi åpenhet og effektiv regulering. Hovedregelen er Seksjon 802.01C i børsens børsnoterte selskapshåndbok, som fastsetter at prisen på en aksje ikke må falle under $ 1 i en påfølgende 30-dagers handelsperiode, og det skal heller ikke ha en gjennomsnittlig aksjekurs som lukker under $ 2 i samme periode. Hvis dette skjer, anses aksjen som ikke-kompatibel, og selskapet har seks måneder til å bringe aksjekursen og gjennomsnittlig aksjekurs tilbake over $ 1. Hvis selskapet ikke klarer å gjøre det eller ikke klarer det, kan suspensjons- og avmeldingsprosedyrer finne sted.

strykning

Seksjon 804 i NYSE's manual beskriver avmeldingsprosessen for selskaper som ikke overholder NYSEs regler og forskrifter. Prosessen innebærer å suspendere handel med aksjene, informere selskapet om avnoteringen, fjerning av selskapet fra utvekslingen og formell formidling til SEC via skjema 25, som effektivt slår selskapet.

Retten til gjennomgang

Under hvert punkt i avnoteringsprosessen har selskapet rett til gjennomgang. Dens aksjer forblir suspendert, men selskapet er pålagt å demonstrere hvorfor det ikke bør avnoteres og hvordan det planlegger å forbli kompatibelt.

Unngå Delisting

Bedrifter har få muligheter for å unngå avnotering. Omvendt aksjesplitt er en hovedvei for å unngå selskapets aksjekurs fra handel for lavt. I 2009 startet Revlon en 10 for 1 reverse stock split, som tillot det å gjenopprette aksjekursen og også gjøre det mulig å bli mer utbredt av institusjoner. Aksjekjøpsprogrammer gjør det mulig for bedrifter å stimulere etterspørselen i sine aksjer og gi støtte over minimumsnivåer.

Suspensjon eller endring av regler

NYSE etter eget skjønn og i samråd med SEC har evnen til å slappe av eller suspendere reglene som gjelder minimum aksjekurs. Disse anledninger forekommer i markedssviktige situasjoner, som i 2009 etter bankkrisen. NYSE og NASDAQ markeder begge suspendert regelen i desember 2008 i en periode på tre måneder for å gjøre det mulig for bedrifter som GM, Ford og Office Depot å gjenopprette sine priser.

Anbefalt Redaktørens valg