Innholdsfortegnelse:

Anonim

Eiendomsmannsforeninger blir mer ofte referert til som huseiereforeninger. I nyere boligbygging som har gjennomgått konstruksjon de siste årene, har de fleste nabolag en obligatorisk huseierforening som innbyggerne må delta i. Å vite hva en huseiereforening gjør og hvordan det gjelder din livsstil, er viktig når du velger et nabolag å bo i.

Hvorfor Boligforeninger eksisterer

Boligeierforeninger ble satt i kraft for å hjelpe bydeler å opprettholde en uniformitet og holde eiendomsverdiene på sitt høyest mulige nivå. Forut for institusjonen av huseierforeninger ble byggherrer og byens tjenestemenn bombardert med nabolagsklager om verft, parkeringsproblemer og andre viktige faktorer som forringet skjønnheten i et nabolag. En huseiereforening gir kontroll tilbake til de personer som bor i et samfunn ved å skape regler og forskrifter som villaeiere må følge og følge med eller møte bøter og straffer. Dette tillater også naboer å være aktive i samfunnet de bor i, ved å gi dem et åpent forum for klager eller nabolagsforbedringsforslag.

Hvorfor Boligeierforeninger er viktige

Ingen sett med regler vil være det samme fra en huseiereforening til en annen. Verdien i å ha en huseiereforening er å skape et miljø som ville forby naboer å male eiendommer i lyse, neonfarger, parkere i verftet eller gjøre andre lignende ting som ville forringe det generelle utseendet til et fellesskap. Boligeierforeninger har gjerninger, pakter og restriksjoner for et nabolag som bidrar til å holde nabolaget vakkert. De forvalter også fellesskapets fellesarealer i boligutviklingen, som for eksempel bassenger eller samfunnsparker. Å ha huseiereforeninger regulerer og opprettholder skjønnheten i nabolaget, og vedlikehold av fellesarealer gjør beboerne lykkelige og leve fredelig.

dues

Alle huseierforeninger krever avgifter fra deres beboere. Dette vil variere fra ett fellesskap til et annet. I enkelte områder er det flere HOAer for et fellesskap, der flere avgifter skal samles inn. Dues kan variere fra $ 50 til $ 1000 eller mer per år, avhengig av samfunnet og dets fasiliteter. Avgiftene for eventuelle HOA er ikke inkludert i boliglånsbetalingen og faktureres separat til villaeieren enten månedlig, kvartalsvis eller årlig.

Kraften til en HOA

Huseiereforeninger er gitt visse krefter over innbyggerne i et fellesskap. For eksempel, hvis et hus ikke klarer å betale sin avgift i tide eller bringe avgiftene nåværende, kan foreningen plassere en lien på sin eiendom. Skulle den lien eksistere i en lengre periode, kan huseiereforeningen avskjære på huseieren og sette ham fra hjemmet sitt. Dette skjer sjelden; Det er imidlertid innenfor huseiereforeningens rett til å gjøre det.

I tillegg, hvis huseiere bryter med gjerninger, pakter og begrensninger av huseiereforeningen, kan foreningen pålegge bøter på det boligen, over de typiske avgifter som de skylder. Avhengig av graden av brudd, kan bøter variere fra $ 25 til $ 10.000 eller mer. Skulle huseieren ikke få tilbake eiendommen sin i samsvar med nabolagstandardene, kan HOA fortsette med juridiske metoder for å utskyte eieren og avskyr på eiendommen.

Ekspert Insight

Før du gjør et hjem kjøp, diskutere med en eiendomsmegler profesjonell om nabolaget har en obligatorisk HOA. Finn ut avgiftene, og få en kopi av gjerninger, pakter og begrensninger, så du har en liste over "dos and don'ts" du kan vurdere. Kjøpe et hjem er mer enn bare å kjøpe et stykke eiendom; det kjøper også inn i huseiereforeningen. Gjør deg selv en tjeneste, og bli en informert forbruker, før du gjør en stor investering.

Anbefalt Redaktørens valg