Innholdsfortegnelse:

Anonim

På bil forsikringer, er det flere seksjoner og nivåer av dekning for en forbruker å kjøpe. De ulike seksjonene dikterer hvilket part som er betalt for skade, og begrensningene for dekning som er tilgjengelig. For noen forsikringstakere er ansvaret for beskyttelse av andre drivere alt som er nødvendig.

Biler med liten verdi eller som har eksisterende skade er vanligvis kun forsikret for ansvar.

Ansvarsdekning

Når en bilforsikring bare dekker erstatningsansvar, betyr det at forsikringstakeren bare velger kroppsskade og skade på eiendom. Disse grensene vil bli betalt til en annen part i tilfelle at forsikringstakeren er funnet skyldig for skadelidelsen eller for skade på den partens eiendom. Denne delen av en bilforsikring er obligatorisk.

Begrensninger av dekning

Med denne type politikk er skade på forsikringstakers bil ikke dekket. Dette betyr at hvis han blir funnet skyldig for en hendelse, mens den andre partens erstatning ville bli dekket under hans policy, ville forsikringstakeren måtte betale for reparasjonene til hans kjøretøy.

Statsspesifikke dekning

Det er visse stater hvor ansvaret bare dekning ikke er tilgjengelig. Stater som New York har gjort andre dekning som personskadebeskyttelse og uinsikrede bilistbegrensninger obligatorisk. Dette innebærer at forsikringstakere må bære disse dekkene i tillegg til grunnleggende ansvarsdekning.

Når skal du bare velge ansvar

Bare ansvar for bilforsikring kan være hensiktsmessig for kjøretøy som har avskrevet betydelig i verdi. Som en generell tommelfingerregel, når et kjøretøy når syv år, er det en god tid å ta en fysisk skade dekning av politikken og velg ansvar kun dekning hvis den er tilgjengelig. Fordi bilverdiene avskrives annerledes avhengig av merke og modell, er det best å konsultere Kelley Blue Book for å avgjøre om kostnaden for forsikringen begynner å oppveie bilens faktiske kontantverdi.

Kjøretøy som allerede er skadet, bør også være forsikret bare for dekning av ansvar. Faktisk vil bilforsikringsselskaper vanligvis forsikre et kjøretøy med eksisterende skade for eneste ansvar og eventuell nødvendig statsdekning.

Når ansvar kun dekning er utilgjengelig

Det er andre omstendigheter når ansvaret bare dekning ikke er tilgjengelig. Selv på eldre biler, hvis bilen blir leid eller finansiert, kan forsikringstakeren vanligvis ikke velge ansvarlig dekning. Finansinstitusjonen med kjøretøyets tittel vil kreve omfattende og kollisjonst dekning på kjøretøyet til lånet eller leien er tilfredsstilt. Dette er å beskytte deres sikkerhet i tilfelle noen skade kommer til kjøretøyet som ville gjøre det til et totalt tap.

Anbefalt Redaktørens valg