Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et salgslease er en strategi som selskapene ofte bruker for å få tilgang til kapital eller å betale ned gjeld. Salgsavtaler forekommer når et selskap selger en eiendom og leier det tilbake fra kjøperen over lengre tid. Det tillater bedrifter å beholde eksklusiv bruk av en eiendom mens de forbedrer balansen og i noen tilfeller realiserer skattefordeler. For eiendomskjøperen gir den en investering med en jevn strøm av inntekt. Disse transaksjonene kan være komplekse, så før du går inn i denne typen arrangement, er det viktig å beregne transaksjonsbetingelser som er akseptable for både kjøper og selger.

Bedrifter frigjør penger ved å selge eiendom og lease det tilbake.

Skritt

Vurder verdien av eiendommen. Hvis mulig, få en uavhengig vurdering for å sikre at verdien er nøyaktig og for å unngå tvister mellom kjøper og selger.

Skritt

Bestem en passende kapitaliseringsrate, eller "cap rate". Hensatsen er den årlige leieinntekten som en eiendom genererer dividert med verdien av eiendommen. Forsknings gjennomsnittlig kapasitet i din region for å få en ide om dagens markedsnivå. Vurder hvilken type virksomhet som vil lease eiendommen. For bedrifter med sterke kredittvurderinger, for eksempel banker, kan det være hensiktsmessig at dekningskursene er litt lavere enn gjennomsnittet. For bedrifter med flyktig inntjening eller lavere kredittprofiler, kan en høyere enn gjennomsnittlig kupongrate være hensiktsmessig.

Skritt

Beregn leieprisen. Multipliser kapitaliseringsrenten med verdien av eiendommen for å bestemme den årlige leieprisen. Del denne tallet med 12 for å beregne den månedlige leieprisen. Sammenlign leieprisen med gjennomsnittlige priser i samme region for å sikre at den er i tråd med markedet. Angi årlig rente som vil øke for å regne med inflasjonen.

Skritt

Beregn skatter og kostnader. Salgsavtaler innebærer vanligvis tredobbelte nettleasingavtaler, noe som krever at selskapet leier eiendommen for å betale for alle skatter og utgifter knyttet til bolighuset av eiendommen, for eksempel forsikring, verktøy og vedlikehold. For å beregne de totale månedlige utbetalinger som skal overføres av leietaker av eiendommen under salgsavtalen, legger du til det totale beløpet av månedlige skatter og utgifter til månedlig leiepris.

Anbefalt Redaktørens valg