Innholdsfortegnelse:

Anonim

Boligeierens forsikringspoliser blir ofte referert til som allrisiko dekning. Uttrykket "all risiko" innebærer vanligvis en kombinasjon av skade på eiendom og dekning av ansvaret. det betyr ikke at all mulig risiko er dekket. Forsikring er regulert av stater, og forskjellige stater har forskjellige vanlige farer, noe som betyr årsaker til tap. Også ulike forsikringsselskaper tilbyr varierende produkter. Likevel, i en allrisikoforsikringspolicy, er beholdningsvegger vanligvis oppført blant utelukkelser.

Beholdningsgodkjenning: ozgurcoskun / iStock / Getty Images

En felles utestenging

Utelukkelsesspråket som er oppført i forsikringspolicyer, kan variere, men det er ikke uvanlig å beholde vegger, stiftelser og andre strukturer som ikke er bygninger som skal utelukkes fra dekning. Avhengig av retningslinjene dine, kan alle typer elementer som svømmebassenger, gjerder eller dokker utelukkes. Det spiller ingen rolle om de kollapser fra vekten av vann eller is, hvis de er under press eller hvis de fryser og tines. Stedet for å lete etter informasjonen som gjelder for en bestemt situasjon, som å holde veggen, er i politikken under utelukkelsesdelen.

Andre årsaker ikke dekket

Vanligvis i listen over utelukkelser er det en rekke andre spesielle årsaker som forsikringen ikke dekker. En av disse er slitasje. Med andre ord er alder og mangel på vedlikehold ikke dekket. Disse anses å være huseierens ansvar. Skader som dyrene gjør, om dyrene er gravede gnagere, fugler eller husdyrets kjæledyr, er ikke dekket. Hvis en vegg, selv om den ikke ble utelukket, er skadet på denne måten, ville den ikke være dekket. En annen årsak som ofte utelukkes, kalles bosetting. I det forestillede scenariet hvor veggen var dekket, dersom jorden under det bosetter seg, er det ikke sannsynlig at bosetningen blir dekket. Fortsatt en annen type skade som ikke vanligvis er dekket, er vannskader, inkludert avløpsoppbevaring.

Flere bidragende faktorer

I forsikringssituasjoner er noen ting utelukket fra dekning kjent som "samtidige årsakssammenheng." I et imaginært scenario ble ikke holdeveien nødvendigvis utelukket, men følgende skjedde: Et gravdyr gravde under holdevegg og venstre tunneler. En regn storm brakte slam fra en nærliggende åsside eiendom og presset mot holdevegg. Slammet fylles i tunnelene. En fryse skjedde. Det oppstod en tining. Festemuren tippes over. Når mer enn en begivenhet bidro til tapet, kan kun policyinformasjonen om tap fra flere årsaker kaste lys over hvorfor eller hvorfor ikke dekning gjelder.

Spesielle typer dekning

Hvis et hus er bekymret for en vegg eller et annet aspekt av eiendommen, er tiden for å vurdere å forsikre seg mot tap lang før tapet oppstår. Overflodsforsikring er mulig gjennom et føderalt program for visse flomutsatte områder, og huseiere kan kjøpe flomforsikring gjennom forsikringsselskaper.Jordskjelvsforsikring kan være tilgjengelig i områder hvor jordskjelv er en fare, og i noen tilfeller kan det legges til husreders forsikring under en spesiell politikkerklæring. I noen orkanfrekvente regioner i USA er orkanforsikring tilgjengelig. I andre stater, for eksempel i Pennsylvania, tilbyr et ideell forsikringsfond rimelig ferie til villaeiere hvis boliger og andre strukturer kan bli påvirket av sammenbrudd av underjordiske gruver.

Anbefalt Redaktørens valg