Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når en person dør i Texas, må hans eiendom passere gjennom en juridisk prosess kjent som probate. Probate krever en regnskapsføring av decedents eiendom, betaling av gjeld og deling av gjenværende eiendom til mottakerne eller arvinger. Hvis decedenten utførte en siste testamente og testamente før hennes død, må testamentet bli godkjent. To vanlige prosedyrer kan brukes til å sannsynliggjøre en vilje i Texas: "Tittelkompetanse", som ofte oppnås uten at det er nødvendig å ansette en advokat, og den mer formelle "utstedelse av brev testamentar", som vanligvis krever advokatbyråer.

Skritt

Skaff en sertifisert kopi av dødsattesten. Be om en kopi fra Texas Department of State Health Services.

Skritt

Finn den opprinnelige siste testamente og testamente. For å probere en vilje må originalen bli produsert - en kopi vil ikke være akseptabel for retten. Hvis vilje ikke er funnet blant decedentens eiendeler, sjekk med et familiemedlem, nær venn eller decedents advokat.

Skritt

Velg riktig probate-prosedyre. Hvis eiendommen ikke har noen signifikante gjeld som skal betales, og administrasjonsproblemene er begrenset til å overføre eiendomsrett, kan du bruke testamentet som vilje til tittel. For alle andre situasjoner må boet generelt følge testamentet om vilje og utstedelse av brev testamentary. Når en formell administrasjon er nødvendig, oppnår eksekutøren generelt en advokat, selv om det ikke er lovlig.

Skritt

Forbered de aktuelle dokumentene til fil med retten i Texas fylke der decedent bodde på tidspunktet for dødsfallet. En "petisjon for probate vil" må innleveres i alle tilfeller. Personen som er utpekt som eksekutor i testamentet, gjelder generelt for probate boet. Behovet for tilleggsdokumenter vil avhenge av eiendommens spesifikasjoner. Skjemaer er tilgjengelige via nettstedet for TexasLawHelp. En saksøker kan også vurdere kravene til spesifikk informasjon i Texas Probate Code.

Skritt

Lag en kopi av petisjonen, testamentet og dødsattestet. Ekstra eksemplarer kan være nødvendig for andre mottakere eller familiemedlemmer. Fyll opp petisjonen sammen med den opprinnelige vilen og kopien av dødsattesten, med den aktuelle rettsenheten.

Skritt

Melde til mottakere, arvinger eller kreditorer av boet. Under en formell administrasjon av probate gjøres dette gjennom publisering av petisjonen i en lokal avis. Når bruk av tirsdagskort brukes, bør varsel allerede ha funnet sted og gjeld allerede betalt før petisjonering.

Skritt

Gjør en beholdning eiendommene på eiendommen og betal alle gjeld, inkludert eiendeler, dersom en formell administrasjon er nødvendig.

Anbefalt Redaktørens valg