Innholdsfortegnelse:

Anonim

Visse lover gir beskyttelse og rettigheter til en person som står overfor innkreving og blir saksøkt for medisinske regninger. Sjef blant disse lovene er den amerikanske loven om gjeldsinnsamling praksis. Andre lover som inngår i prosessen med å bli saksøkt for medisinske regninger, er sivilprosedyrene i hvert av de 50 statene og den amerikanske konkursloven.

Lovene om å bli saksøkt for medisinske regninger gir skyldneren rett til å bli hørt før dom.

Notifikasjon av gjeld

Loven for innsamling av medisinske regninger har et innledende krav om at en person er behørig varslet om gjelden før eventuelle rettslige tiltak starter. De fleste stater krever bevis på et forsøk på å varsle forbrukeren om medisinsk gjeld. I de fleste tilfeller sendes et sertifisert brev til den personen som skylder medisinsk gjeld, slik at det er solid bevis på at debitor ble informert om gjelden.

Verifikasjon av gjeld

Etter å ha mottatt dette varselet, kan forbrukeren i henhold til lov om gjeldsoppkjøpspraksis (samt spesifikke gjeldsloven i hver stat) be om det som kalles verifisering av gjelden. Innen 30 dager må legeleverandøren levere til forbrukerens skriftlige bekreftelse på gjelden. De fleste statlige lover tillater forbrukeren en 30-dagers periode for å betale gjelden eller å gjøre ordninger for en betalingsplan etter mottak av verifikasjonen.

Dagkall og petisjon

Hvis en forbruker ikke klarer å betale gjelden etter verifisering av den medisinske kreditoren, kan det søves om en sak. Etter loven er søksmålet innlevert enten i den jurisdiksjon der medisinske tjenester oppstod eller hvor skyldneren bor. Normalt er disse typer søksmål innlevert i det lokale fylke eller distriktsdomstol.

Debitor må bli servert med innkalling og krav om å være underlagt domstolens jurisdiksjon i saken. Normalt serverer en sheriffens nestleder disse rettsdokumenter på debitor. Innkallingen tilråder at skyldneren må svare på søksmålet. Framtaket beskriver de spesifikke påstandene knyttet til medisinsk gjeld.

Mulighet til å bli hørt

Lovene om å bli saksøkt for medisinske regninger gir skyldneren rett til å bli hørt før dom. Debitor har krav på rettssak hvis hun har en saklig grunn til å bestride gjelden. (For eksempel er saksøkte i saken ikke den ansvarlige for gjelden.)

Dom

Når skyldneren gjør sitt tilfelle (igjen, normalt ved en rettssak), går retten inn i dommen. Skulle retten finne til fordel for saksøker om betaling av medisinske regninger, innføres en ordre som krever at skyldneren betaler gjelden.

Samling på dom

Kreditoren kan fortsette til rettslig innkreving mot skyldneren etter at dommen er inngått. Trinnene som en medisinsk kreditor tar i denne forbindelse inkluderer garnishing en skyldner lønn og bankkontoer.

Konkurser

En person som skylder medisinske regninger og som står overfor eller er involvert i en søksmål av en kreditor, kan arkivere for konkursbeskyttelse. Ved å sende inn konkurs, må den medisinske kreditoren slutte å samle innsatsen, herunder eventuelle saksbehandling mot forbrukeren.

Anbefalt Redaktørens valg