Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den primære inntektskilden som finansierer driften av den føderale regjeringen, er inntektsskatten, som ble godkjent av det 16. tilpasning til USAs grunnlov. Internal Revenue Service er det føderale byrået som har til oppgave å samle inntektsskatter for enkeltpersoner og bedrifter. Enkeltpersoner kan arkivere sine skatter under en av fem arkiveringsstatuser, inkludert lederen for hushjelpsføringsstatus.

Identifikasjon

IRS har tre krav som må oppfylles for at en person skal kvalifisere seg som husstandshode. Skattebetaleren må være ugift, eller anses ugift i skattemessig henseende, fra den siste dagen i skatteåret. Skattebetaleren må ha gitt mer enn 50 prosent av kostnaden for å opprettholde hjemmet. En kvalifiserende person må ha bodd i skattebetalers hjem i minst halvparten av skatteåret.

betraktninger

Hvis kvalifiserende er en student, er midlertidig fravær for tid på skolen inkludert som tid som bor i hjemmet. Hvis den kvalifiserende personen er en forelder som hevdes som avhengig av skattyterens inntektsskatt, må foreldrene ikke være bosatt i hjemmet. Skattebetaleren må ha betalt minst halvparten av vedlikeholdet i hjemmet der den kvalifiserende foreldre er bosatt, eller halvparten av levekostnadene dersom kvalifiserende foreldre bor i sykehjem eller anlegg for eldre.

Sivilstatus

Personer som fortsatt er gift, kan anses som ugift for skattemessige formål hvis de oppfyller visse krav fastsatt av IRS. En gift skattebetaler som ønsker å arkivere som leder av husholdningen, kan ikke sende en felles avkastning. Hun må ha bidratt med mer enn 50 prosent av vedlikeholdet av hjemmet sitt i skatteåret. Skattemessigens ektefelle har kanskje ikke bodd i skattebetalers hjem i løpet av siste halvår av skatteåret. Det kvalifiserende barnet må ha bodd i skattebetalers hjem som sin primære bolig i mer enn halvparten av skatteåret. Skattebetaleren må kunne kreve det kvalifiserende barnet som fritak for sin selvangivelse.

fordeler

Skatteytere som er i stand til å arkivere under høvdingens status, vil typisk kunne utnytte en lavere skattesats enn de som er tilgjengelige for skattebetalere som arkiverer som enkelt eller gift arkivering separat. Skattytere innleverer som leder av husholdningen tillates en høyere standardfradrag enn de som arkiveres som enkelt eller gift arkivering separat.

Advarsel

Regler om innlevering som hovedenesjef kan være komplekse, spesielt for skattebetalere som hevder denne statusen basert på antagelsen om å bli ansett som ugift, i stedet for å være lovlig ugift. Disse reglene kan bli enda mer kompliserte når barnets varetekt, juridiske separasjoner, midlertidige fravær og samfunnsmessige stater er involvert. Skatteytere som er i tvil om deres arkiveringsstatus, bør søke råd fra en kvalifisert skattefaglig.

Anbefalt Redaktørens valg