Innholdsfortegnelse:

Anonim

Livsforsikringsmottakere mottar dødsfordelen etter dødsfallet av den forsikrede. Den primære mottaker er først i kø for å motta utbetalingen. Den betingede mottaker mottar fordelen dersom den primære mottaker ikke lenger lever når den forsikrede dør.

Støttemottakere

Kategoriene til mottakere er primære og betingede. Kontingentmottakere kalles sekundær og tertiær. Sekundær er den første betingede mottaker, og tertiær er den andre betingede mottaker.

Mottakere per kategori

Det kan være flere enn en mottaker per kategori. Beløp eller prosenter skal spesifiseres for distribusjon til hver mottaker.

Eventuelle begunstigede

Kontingentmottakere er utpekt per innbygger og per stirpes. Per capita (per person eller per hode) betyr at bare mottakeren kan få dødsfordelen. Per stirpes (linje med etterkommere) betyr at dødsfordelen fordeles mellom mottakerens barn dersom han ikke lenger lever.

Uniform Simultaneous Death Act

Den enhetlige samtidige dødsloven tar opp spørsmålet om både den forsikrede og den primære støttemottaker som dør omtrent på samme tid. Hvis den forsikrede og den primære mottaker dør samtidig, og det ikke er mulig å fortelle hvem som døde først, for eksempel i en bilulykke, blir dødsavgiften betalt direkte til den betingede mottaker som om den primære mottaker døde først.

Felles katastrofebestemmelse

Hvis den primære mottaker utleverer den forsikrede i mindre enn 30 dager, mottar den betingede mottaker utbetalingen. Grensen på antall dager kan være 10, 15 eller 30, avhengig av retningslinjene.

Anbefalt Redaktørens valg