Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeidsledighetskompensasjonsfordeler hjelper kvalifiserte individer til å legge mat på bordet etter å ha mistet en jobb. Stater betaler arbeidsledighetstjenestene basert på arbeidstakerens arbeidshistorie. Fond for statlige ytelser kommer fra arbeidsledighetskompensasjonsavgift betalt av arbeidsgivere; Den føderale regjeringen betaler ekstra fordeler når arbeidsledigheten er høy. Arbeidsgiveren må gi en grunn til adskillelse fra sysselsetting. Hvis arbeidsgiveren bryr deg om mislighold, kan du ikke kvalifisere for arbeidsledighetskompensasjon.

Prosess

Når du søker om arbeidsledighet, sender statens arbeidsledighetskontor informasjonen til din nylige arbeidsgiver. Hvis din siste arbeidsgiver påstår at misligholdet er årsaken til avreise, vil en høring avgjøre om du kvalifiserer for arbeidsledighet. Høringskonsulenten på arbeidsledighetskompensasjonskontoret gjør beslutningen, som du kan klage om det ikke er til din fordel.

Forskrift

Stater må følge US Department of Labor retningslinjer for arbeidsledighet kompensasjon ytelser. Disse bestemmelsene krever at avreise fra arbeid er "uten egen feil" og staten tolker den føderale retningslinjen. Du kan være i en tilstand som bruker en tett tolkning eller en som regulerer med streng tolkning. De fleste stater krever at misligholdet er en forsettlig handling eller brudd på en kjent selskapspolitikk.

Dårlig oppførsel

Mislighold kan være fravær eller tardiness hvis du unnlater å gi varsel og en tilstrekkelig grunn. Mislighold kan være brudd på en selskapsregel, men arbeidsgiveren må bevise at du visste om regelen og brutt det likevel. Mislighold er vanligvis ikke uaktsomhet, men krever grov uaktsomhet fra din side. Arizona inkluderer å stjele, forfalske poster, sove på jobben, forgiftning eller mislighold som misbruk. Texas Workforce Commission legger vekt på at arbeidsgiverens behov for å gi en endelig advarsel før de er uttømmet, må ikke utgjøre tvil om at arbeidstakeren kjente reglene og brutt dem likevel.

Ikke Misforståelse

Missouri domstoler skiller mellom disiplin eller oppsigelse og retten til å samle inn arbeidsledighet fordeler. En oppsigelse kan være berettiget, men den enkelte har fortsatt rett til arbeidsledighetstillegg uten bevis for forsømmelse. Feil på arbeidsplassen er ikke feil, fordi misforståelse må være forsettlig. Minnesota gir eksempler på avslutninger som ikke er mislighold. Dette inkluderer fravær eller tardiness for sykdom, manglende evne til å oppfylle arbeidsgiverens ytelsesstandarder eller ulykker eller feil. California krever et årsakssammenheng mellom misforståelse og avfyring. Arbeidsgiveren kan ikke ha et begivenhetsforbrytelse et år før avfyring og unngå arbeidsledighetskompensasjonsutbytte basert på den aktuelle hendelsen. Avfyringen må være relatert til misforståelsen.

Anbefalt Redaktørens valg