Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den nominelle verdien av en investering er tydelig forskjellig fra prisen. Et obligasjon kan for eksempel ha en pålydende verdi eller en pålydende verdi på $ 1000, men det du betaler for, vil bli bestemt av tilbud og etterspørsel på markedet. Det kan være mer eller mindre enn den pålydende verdien. En aksjeandel kan ha en nominell "pari-verdi" på bare noen få cent, eller en brøkdel av en cent, men det er trolig ikke det du betaler hvis du vil kjøpe det. Nominell verdi er vanligvis sammenlignet med "reell verdi", som svinger med faktorer som inflasjon.

Investorer må sammenligne nominelle og reelle verdier.

Skritt

Finn den virkelige verdien av investeringskøretøyet.Den reelle verdien refererer til verdien etter at varen er justert for faktorer som inflasjon. For dette eksempelet, antar den virkelige verdien av et obligasjon er $ 2000.

Skritt

Finn prisindeksen knyttet til den virkelige verdien av investeringsvognen. En prisindeks er et mål på relative endringer i løpet av tiden. For eksempelet ovenfor, anta at $ 2000-obligasjonen var knyttet til en prisindeks på 200.

Skritt

Sammenlign den reelle verdien med tilhørende prisindeks. I eksemplet viser obligasjonsprisindeksen 200 at prisen har gått 200 prosent. (Prisindekser er i prosentform.) For å illustrere dette punktet bort fra obligasjonsverdenen, tenk på noen som sammenligner verdien av huset sitt (ekte verdi) mot prosentandelen at boligprisene har steget eller falt i området (prisindeks). Sammenligning av de to vil hjelpe deg med å finne den nominelle verdien, eller dollarens pris på hjemmet når den ble kjøpt.

Skritt

Del prisindeksen med 100. I dette eksemplet vil du dele 200 med 100. 100 representerer 100 prosent av obligasjonsverdien. Dette ville gi deg et svar på 2. Kaller dette "faktoren", da det er faktoren som prisen endret.

Skritt

Del den reelle verdien av faktoren for å få den pålydende verdien. I dette eksemplet, $ 2000/2 = $ 1000. Dette betyr at den opprinnelige nominelle verdien av obligasjonen var $ 1000 før økningen i kostprisen til virkelig verdi. Den fulle formelen for nominell verdi er: Nominell verdi = Virkelig verdi / (Prisindeks / 100)

Anbefalt Redaktørens valg