Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kontoer som tilhører avdøde personer kan misbrukes hvis de forblir åpne. For å forhindre dette, må du varsle kreditorer om at kontoinnehaveren er død og få dem til å lukke kontoene. Du må også varsle de tre store kredittbyråene om døden, slik at de kan oppdatere sine poster med denne informasjonen. Hent kredittrapporter fra byråene for å identifisere kreditorer og den avdødees åpne kontoer.

Meldende kredittbyråer av en persons død forhindrer identitetstyveri. Kreditt: alphaspirit / iStock / Getty Images

Kontakt Kredittforetakene

Kontakt hvert av de tre store kredittbyråene skriftlig for å be om en kredittrapport for den avdøde. Inkluder den avdødes navn, adresse og personnummer for å gjøre det enklere å identifisere. Ta også med en kopi av dødsattestet og bevis på at du er autorisert til å handle for boet, for eksempel en fullmakt eller et vitnesbyrd fra probatretten. Skriv til byråene på følgende adresser: Experian, P.O. Box 4500, Allen, TX 75013; Equifax Information Services LLC, Office of Consumer Affairs, P.O. Boks 105139, Atlanta, GA 30348; og TransUnion LLC, P.O. Box 2000, Chester, PA 19022.

Tilknyttede kostnader

Avgiften for kredittrapporter er avhengig av staten. Hvis den avdøde ikke bestilte en nylig, kan du muligens få tak i den årlige gratis kredittrapporten fra hvert byrå, slik det fremgår av føderal lov. Vurder å sende brevet med sertifisert post med returkvittering som forespørsel om at du ba om rapportene.

Anbefalt Redaktørens valg