Innholdsfortegnelse:

Anonim

På et tidspunkt har nesten alle overtrukket en bankkonto ved en feil. Når en overtrekking oppstår, må den enkelte ikke bare refundere banken for overført beløp, men også for eventuelle overførselsavgifter som banken belastes for å hylle sjekker og debet på den tomme kontoen. Hvis den overførte kontosaldoen går ubemerket og eieren av kontoen fortsetter å kjøpe, kan han ende opp med en betydelig bankkonto gjeld.

Etter at nok tid har gått, opphører en bankkonto gjeld for å kunne håndheves.

fakta

Ifølge Kontoret for Valutafondet, en avdeling av det amerikanske statstilsynets avdeling, er det ingen føderal grense for mengden gebyrer en bank kan kreve etter overtrekking. Således kan en forbruker, avhengig av bankens retningslinjer, ende opp med hundrevis av dollar eller mer i bankkonto gjeld før han selv innser at et problem eksisterer. Bankene samler vanligvis gjeld skyldes ved å straks trekke tilbake gjeldsbeløpet fra eventuelle innskudd som gjeldgiveren gjør på sin bankkonto. Dersom skyldneren bytter banker eller ikke foretar ytterligere innskudd, vil banken påbegynne samlingsaktivitet, blant annet å ansette et samlingsbyrå eller saksøke skyldneren.

Tidsramme

Gjeld på forbruker bankkontoer er ikke sikret av noen eiendom og er dermed usikrede gjeld. Hver stat regulerer hvor lenge en usikret gjeld forblir aktiv før den er tidsbegrenset. Denne tidsperioden er kjent som begrensningsloven. Grenseloven forbyder en kreditor fra lovlig håndheving av skyldnerens forpliktelse til å betale gjelden utover den statlige mandatperioden. Både banker og innsamlingsbyråer som samler inn for banker, må overholde loven når de forsøker å samle inn bankkonto. Begrensningsloven gjelder bare for rettshåndhevelse - ikke standard samlingsaktivitet som telefonsamtaler og brev.

betraktninger

En bank eller innsamlingsbyrå det ansetter, kan fortsatt sende inn en sak mot en forbruker for en bankkonto gjeld utover begrensningsloven. Skulle dette oppstå, må skyldneren både gi retten og kreditoren beskjed om at gjelden er eldre enn loven om begrensninger for sin stat og derfor ikke håndheves. Hvis skyldneren mislykkes i å bruke statens begrensningslov som juridisk forsvar, kan kreditor fortsatt vinne søksmål mot ham og bruke lovlig kraft til å samle en tidsbegrenset gjeld.

Misforståelse

Mange personer forvirrer vedtektene for begrensninger med hvor lang tid en gjeld kan vises på deres kredittrapporter før de blir fjernet av kredittbyråene. Lånetiden for dårlig gjeld kan rapporteres innenfor kredittrapporter er "rapporteringsperioden" og er mandat fra den føderale regjeringen via The Fair Credit Reporting Act (FCRA) - ikke en debitorstat. I henhold til FCRA kan usikrede gjeld som forbrukeren ikke betaler, slik som en bankkonto gjeld, forbli i kredittfilen i inntil 7 ½ år fra datoen gjelden ble pådratt. Den føderale rapporteringsperioden har ingen betydning for loven om begrensninger for lovlig håndheving av gjelden.

Advarsel

Hvis en debitor gjør en betaling til banken eller bankens samlingsbyrå mot det beløpet han skylder, kan vedtektsloven i noen stater umiddelbart tilbakestilles. Dette skyldes at vedtaket for begrensninger er regulert av datoen for den enkeltes siste betaling, ikke datoen gjelden ble påført som den føderale rapporteringsperioden. Dersom en debitorstat forhindrer en gjeld fra å være rettsforfølgbar etter fire år, og skyldneren foretar en betaling etter tre år, kan kreditor ha rett til å saksøke personen i syv år, heller enn bare fire.

Anbefalt Redaktørens valg