Innholdsfortegnelse:

Anonim

Lån forhåndsgodkjenning begynner med å finne en god utlåner og kulminerer med et brev som angir kjøpekraften. Det er et must-ha på mange markeder. Eiendomsmeglere ber om det fordi de vet at mange selgere ikke tar deg seriøst uten at du har en boliglånslegger på avkall på kreditt og økonomi. Omfanget og nøyaktigheten av en forhåndsgodkjenning varierer ut fra utlåner og informasjonen du oppgir. En forhåndsgodkjenning anses vanligvis mer pålitelig enn det mindre involverte prekvalifikasjonsbrevet, som krever færre detaljer på forhånd.

Par møter med et lån offisiell kreditt: Comstock Images / Stockbyte / Getty Images

Doble innsatsen med to långivere

En boliglånsmedlem eller banklånsbehandler kan starte preassrovalprosessen med deg personlig, via telefon eller online. Online boliglån långivere gir relativt raske resultater med minimal tid investering fra din side. Du kan svare på utlåners spørreskjema ved hjelp av datamaskinen din og laste opp støttedokumenter. Men hvis du foretrekker å snakke med og intervjue et enkelt kontaktpunkt, jobber du med en lånesjef ved en anerkjent bank- eller boliglånsmegling. For å få en annen oppfatning av dine låne kvalifikasjoner, få forhåndsgodkjent med minst to långivere.

Faktorer analysert for forhåndsgodkjenning

Retningslinjer, lånebetingelser for utlåns forhåndsgodkjenning varierer etter utlåner og dine individuelle økonomiske forhold. Det er imidlertid noen få aksepterte regler du må møte for å få forhåndsgodkjenning. For å avgjøre om du kvalifiserer for forhåndsgodkjenning, analyserer långiveren din:

  • gjeldsbelastning som representert av a gjeldsinntekter
  • minimum kreditt score og historie
  • sysselsetting historie
  • eiendeler

Disse aspekter av økonomien fungerer hånd i hånd. Mens du kanskje ikke utmerker seg på hver front, kan du få en solid gjeldsbelastning og en 20 prosent nedbetaling, for eksempel, for å få deg forhåndsgodkjent til tross for mindre enn utmerket kreditt, med noen långivere.

Generelle retningslinjer for å møte

Ditt DTI-forhold for boligkostnader, kjent som en front-end-forhold, bør variere mellom 28 prosent og 31 prosent. Totale månedlige forpliktelser, inkludert boliger, er uttrykt som a back-end-forhold. Back-end-forholdet er vanligvis ikke mer enn 36 prosent, men kan være så høyt som 43 prosent. Långivere krever vanligvis FICO-poeng på minst 620 eller 640. Du kan imidlertid få forhåndsgodkjenning til tross for lav kreditt med høyere forskuddsbetaling. Det er fordi det beløpet du bidrar fra dine egne midler til å kjøpe et hjem, utligner utlånerens risiko. Nedbetalinger varierer fra 3 prosent til mer enn 25 prosent, avhengig av lånetype og eiendomstype.

Dokumentasjon nødvendig for forhåndsgodkjennelse

Gi din utlåner med siste inntekt og eiendomsinformasjon. Nøyaktig papirarbeid som trengs, avhenger av forholdene dine. Du må imidlertid vanligvis gi:

  • en måned av paystubs
  • siste to år med selvangivelse og W-2s
  • to måneder med kontoutskrifter og tre måneders investeringskontoutskrifter
  • Nylige resultatregnskap og forretningslisenser, hvis selvstendig næringsdrivende

De fleste långivere må vite nøyaktig hvor din forskuddsbetaling kommer fra å sikre at den ikke er lånt. De ser etter store eller uvanlige innskudd og kan kreve skriftlige forklaringer for å dokumentere kilden til pengene dine.

Forhindre forhåndsgodkjenningsproblemer

Samarbeid med din utlåner og ærlighet er avgjørende for et solid lån preapproval. En forhåndsgodkjenning er ikke en forpliktelse til å låne, og den er gjenstand for etterfølgende verifikasjoner og dokumentasjon, som for eksempel et hjemvurdering. Skulle hjemmet eller eventuelle deler av din økonomi være mangel på långiverens krav, kan du ikke lenger kvalifisere for et lån. Vær helt opp foran med din utlåner og unngå å gjøre følgende feil:

  • ikke fullt ut avsløre tilleggsinntekter, sysselsetting, midler eller skattemessige avskrivninger
  • Unnlatelse av å gjelde gjeld ikke på kredittrapporten din, for eksempel underholdsbidrag eller barnestøtte
  • overforbruk, finansiering av forbrukerinnkjøp eller opptak av nye kredittlinjer
  • låne penger fra venner, familie eller andre långivere
  • feilaktig å presentere noen aspekter av din økonomiske situasjon

Anbefalt Redaktørens valg