Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kommersielle regninger og statskasseveksler er både kortsiktige investeringer. Når du kjøper en, låner du penger til utstederen av regningen - penger du kommer tilbake, med interesse når regningen forfaller. De viktigste forskjellene mellom dem stammer fra det faktum at statskasseveksler utstedes av den føderale regjeringen, mens kommersielle regninger kommer fra privat sektor.

Forskjellene mellom en Kommersiell Bill og Treasury Billcredit: wutwhanfoto / iStock / GettyImages

Kommersielle regninger

Kommersielle regninger, ofte referert til som «kommersielt papir», er usikrede, kortsiktige gjeldsinstrumenter som et selskap eller annen privat organisasjon bruker for å sikre at den har tilstrekkelig kontanter til å dekke driftskostnadene. Kommersielle regninger selges vanligvis i denominasjoner på $ 1 million og oppover. De har vanligvis svært korte løpetider, ofte modnes over natten, og utstedes vanligvis til markedsrenter.

Treasury Bill

Treasury regninger, også kjent som regninger, er amerikanske statspapirer med en løpetid på mindre enn et år. De selges i denominasjoner på $ 1000 og oppover, vanligvis med en løpetid på en, tre eller seks måneder. T-regninger kommer ikke med en rente knyttet til dem; I stedet selges statskasseveksler gjennom konkurransedyktig budgivning, og de betaler pålydende på forfallstidspunktet. Holderens avkastning er derfor forskjellen mellom den betalte prisen og pålydende. Si at du betaler $ 995 for en $ 1000 T-bill med en seks måneders modenhet. Ved forfall mottar du $ 1000. Din avkastning er $ 5, eller 0,5 prosent av $ 1000, i seks måneder - tilsvarende en 1 prosent årlig avkastning.

Forskjell i risiko

Treasury regninger er en lavere risiko investering enn kommersielle regninger av en enkelt grunn: Det er langt mindre sannsynlig at den amerikanske regjeringen vil standardisere sine gjeldsforpliktelser. Ingen statskasseveksler har noen gang gått i mislighold, mens det alltid vil være noe selskap eller en annen som går i konkurs. Treasury regninger støttes av "full tro og kreditt" av den amerikanske regjeringen - en regjering som har makt til å heve skatt eller skrive ut penger til å tilbakebetale investorer. Kommersielle regninger, derimot, er i hovedsak støttet av omdømmet til selskapet som utstedte dem; investorer har bare det selskapets løfte om å betale tilbake.

Forskjeller i retur

For å få investorer til å akseptere høyere risiko, må du love dem en større potensiell avkastning. Treasury-verdipapirer er allment vurdert som de laveste risikopapirene som er tilgjengelige, slik at de kan gi investorer en lav avkastning. (Faktisk er avkastningen betalt av Treasuries referert til i finans som "risikofri" rente.) Enhver gjeld som innebærer høyere risiko enn Treasuries - som er omtrent enhver gjeld - må betale en høyere avkastning enn Treasuries. Så det er med kommersielle regninger. Avkastningen som tilbys av selskapets kommersielle regninger, avhenger av markedets syn på hvor risikabelt de vil være. Faste, etablerte selskaper med relativt lave nivåer av eksisterende gjeld vil vanligvis kunne betale mindre interesse på sin reklamepapir enn unge, urolige eller gjeldsrettede selskaper.

Anbefalt Redaktørens valg