Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kjøp et condominium

Skritt

Tenk på hvor lenge du skal bli på ett sted. Å kjøpe en leilighet er ikke annerledes enn å kjøpe en enebolig - du må bo der minst et par år for å tilbakebetale avsluttende kostnader, forutsatt at eiendommen vil sette pris på.

Skritt

Gi litt tanke på hva du vil. Hvis du ikke er interessert i bassenget eller badstuen, forstår du at leilighetenes pris og løpende månedlige foreningsavgifter vil gjenspeile bruken uansett interesse for svømming eller svetting.

Skritt

Besøk ulike condominium eller townhouse samfunn og multiunit bygninger slik at du vet hva som er tilgjengelig der du bor. Få en følelse av rådende priser.

Skritt

Be om markedsanalyse fra en eiendomsmegler angående salgsprisene på condos i bygningen eller området. Sjekk prisøkningen på markedsanalysen for å vurdere hvor raskt condosene øker i verdi; trekk salgsprisen fra kjøpesummen og divider med antall år eiendommen har blitt holdt av den forrige eieren for et ballparks anslag på årlig vurdering, om noen (varierer fra stat til stat og sted til sted), i nabolaget.

Skritt

Få prequalified for et boliglån (se Hvordan handle for et boliglån).

Skritt

Finn ut om bygningen har et godt omdømme. Spør nåværende innbyggere hvor ofte reparasjoner og vedlikehold er påkrevd, og hvor god lydisolasjonen er mellom enheter.

Skritt

Sjekk ut parkering, lagring, sikkerhet og andre fasiliteter.

Skritt

Be om å se protokollen fra et nylig møte av huseiereforeningen (HOA). Finn ut hva de varme problemene er, og hvis medlemmene kjemper med tann og spiker. Du vil kanskje fortsette å se - ingen vil bo der naboene er i hverandres halser.

Skritt

Spør hvor stor HOAs reservefond (brukt til vedlikehold og nødreparasjoner på bygningen) er. Jo større reserve, jo mindre en sjanse for en vurdering eller engangsbetaling å chip inn for en uventet utgift. Jo mindre reserve, jo større sjanse blir du fakturert for en vurdering i nær fremtid. Noen stater krever periodiske oppdateringer av reserver som skal publiseres til HOA-medlemmer.

Skritt

Kontroller HOAs evalueringshistorie for å se hvor mange har blitt gjort de siste 10 årene og hvor stor de har vært. Denne informasjonen vil hjelpe deg med å måle hvor sannsynlig det er at du vil bli vurdert i nær fremtid, og angi hvor vellykket bygningen er. Bedre styrte bygninger gjør færre vurderinger.

Skritt

Snakk med andre medlemmer og finn ut hvor begrensende HOA er. For eksempel dikterer noen bygninger hva slags feriebelysning du kan sette opp. Be om samme informasjon som du ville for å kjøpe et hus. Les CC & Rs (pakter, betingelser og begrensninger).

Skritt

Budsjett i tilknytningsgebyrer, som er utover det månedlige boliglånet ditt. For å bistå med langsiktig finansiell planlegging, spør leilighetsforeningen om foreningsavgiftene har økt de siste årene. Vurder også månedlige vedlikeholdskostnader som du er ansvarlig for i tillegg til foreningsavgiftene.

Skritt

Lag et tilbud og lukk på avtalen. Se Hvordan kjøpe et hus for flere detaljer.

Anbefalt Redaktørens valg