Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når en person dør, går hennes eiendeler og gjeld inn i en eiendom. Eiendommen er da ansvarlig for å håndtere avhendelse av både eiendeler og gjeld. I de fleste tilfeller vil en eiendom ha en eksekutor som arbeider for å overvåke denne prosessen. Selv om en eksekutor har makten til å ta de nødvendige beslutningene om å bosette en eiendom, er disse beslutningene ikke nødvendigvis endelige.

Executor Pligter

En eksekutor av en eiendom er en person som er utpekt for å beskytte, administrere og fordele eiendelen til en persons eiendom. Dette inkluderer å betale av gjeld, overvåke investeringer, arkivere selvangivelser og andre plikter. En eksekutor vil generelt måtte ta avgjørelser om en persons eiendom basert på sin egen beste dømmekraft. Eksekutoren må for eksempel bestemme hvordan man skal håndtere penger investert i aksjemarkedet til endelig bosetting av eiendommen, en prosess som kan ta opptil et år å fullføre. Dette er hvor mange tvister kan oppstå som en arving kan ikke være enig med eksekutoren på hva som er den beste beslutningen.

Forhandling

Selv om eksekutorer kan ta avgjørelser for avhendelse av eiendeler og gjeld uten tillatelse fra boets arvinger, vil de fleste eksekutorer høre på bekymringer som en arving har om en potensiell avgjørelse. En arving med bekymring bør rådføre seg med de andre arvingene og eksekutøren for å utarbeide en beslutning som alle parter kan være enige om, er best. Hvis alle arvinger, eller et flertall av arvinger, godtar en bestemt løsning, vil eksekutoren trolig være enig med forespørselen.

Prosedyre, rettstvist

Noen eiendommer vil passere gjennom saksdommer, som vil arbeide for å løse tvister mellom en eksekutor og boetets arvinger. Men selv om boet ikke krever probat, kan arvinger bruke rettssystemet til å avgjøre en tvist. Hvis en arving er utilfreds med en eksekutørs beslutning, kan arvingen sende inn søksmål for å stoppe fordelingen av eiendeler. I dette tilfellet vil en dommer avgjøre hvorvidt eksekutorens handlinger var passende. En arving kan også innleide en søksmål mot en eksekutor for økonomiske skader dersom eksekutoren gjør en dårlig beslutning om å administrere eiendomsfinansen. Rettssaker vil imidlertid føre til at arving og andre betaler betydelige utgifter, og en arving bør unngå å bruke rettssystemet til å avgjøre konflikter når det er mulig.

Unngå problemer

Det er en rekke planleggingstiltak som en person kan ta for å unngå tvister mellom en eksekutor og arvinger. Ett skritt er å ansette en profesjonell til å tjene som eksekutor. En advokat, finansforvalter eller annen person med kunnskap om økonomi og rettssystemet kan være et klokt valg. En person bør gjøre så grundig en vilje som mulig, og spesifisere hvem som skal motta det og unngå å gjøre generelle uttalelser i viljen angående eiendomsfordeler. Å overføre eiendeler til arvinger mens de er i live er en annen mulig løsning for å unngå problemer med boet.

Anbefalt Redaktørens valg