Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et av problemene som alle huseiere har å håndtere, er hva som skjer med deres hjem og boliglånet knyttet til det dersom de dør. Boliglånet er generelt den største gjelden som de fleste samler i livet. Når du går bort, forsvinner denne gjelden ikke bare. Snarere må administratoren av eiendommen din, dine begunstigede og utlåner sørge for at den er betalt, en eller annen måte.

En nærbilde av en veranda til et hjem. Kreditt: dpproductions / iStock / Getty Images

Familiehensyn

Når du dør, vil din gjeld ikke videresende til familiemedlemmer eller dine begunstigede, med mindre de er felles eiere av eiendommen. For eksempel, hvis din ektefelle samarbeider eiendommen, vil hun fortsatt være ansvarlig for boliglånsbalansen. Alle som cosigns lånet vil være ansvarlig for det i sin helhet. Hvis huset og boliglånet bare er i ditt navn, vil familien din ikke arve ansvarlig for gjelden.

Utlåner mai foreclosure

Med mindre familien holder opp med boliglånsbetalinger, kan utlåner avskaffe. Utlåner har fortsatt lånet, og det er sikret mot eiendommen. Hvis lånet ikke er tilbakebetalt, har utlåner rett til å avskrive på eiendommen og selge den for å få investeringene tilbake. Mottakere som ikke kan foreta boliglånet, men ønsker å holde familiens hjem, har mulighet til å refinansiere og ta ut et nytt boliglån i eget navn.

Boligforsikring

Noen huseiere kjøper boliglån forsikring for å beskytte sine familier i tilfelle deres død. Med boliglån forsikring, betaler forsikringsselskapet tilbake boliglånet direkte når du dør. De fleste politikk opererer i glidende skala, slik at forsikringsfordelen du får, reduseres etter hvert som du betaler ned boliglånet. Noen former for boliglån forsikring utbetale også hvis du er diagnostisert med en kritisk sykdom, som gjør at du kan betale boliglånet før din død.

Eiendomsinntekt

Når en person dør, blir hans gjeld utbetalt av de eiendelene han eier. Summen av disse eiendelene er kjent som den avdødes eiendom. En administrator bruker penger fra den avdøde banks bankkontoer, og livsforsikring fortsetter å tilbakebetale gjelden. Om nødvendig, selger administratoren den avdøde personens eiendeler for å trekke seg over boliglånsgjelden.

Probate Sale

Et annet alternativ å vurdere er å selge huset. Hvis eiendomsmidler og eiendeler ikke er tilstrekkelig til å betale boliglånet, kan administratoren selge huset. For eiendommer som ikke går gjennom probate, kan den avdøde familie selge eiendommen og bruke provenyet til å betale ut den utestående boliglånsbalansen. Penger igjen etter å ha betalt boliglånet går til de avdøde mottakere.

Hjelper hånd for arvinger

Hvis du ikke har familie eller andre støttemottakere, er det lite incitament til å forberede seg på å pensjonere din boliggjeld når du dør. Hvis du har en familie som kanskje ønsker å bo i huset når du er borte, kan litt forsiktig planlegging hjelpe. Ved å kjøpe et boliglånsforsikringsprodukt eller en livsforsikring, kan du effektivt planlegge for pensjonen av boliglånet når du ikke klarer å fortsette å betale selv.

Anbefalt Redaktørens valg