Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den samlede markedsverdien til et selskap er ofte brukt til å måle størrelsen på selskapet. Begrepet markedsverdi eller markedsverdi brukes også ofte til å beskrive samme mål. Den samlede markedsverdien til et selskap måler i alt den totale verdien av alle utestående aksjer i egenkapitalen, i henhold til markedets vurdering.

En nærbilde av et elektronisk aksjemarked display.credit: leungchopan / iStock / Getty Images

Markedsverdi

Markedsverdien av en aksje, som navnet antyder, er verdien av en aksje i henhold til et bestemt marked for den typen investering. Prisen er drevet av tilbud og etterspørsel, så jo mer etterspørsel er det for aksjene til et bestemt selskap, desto større er markedsverdien av den aktuelle aksjen.

Samlet markedsverdi

Den samlede markedsverdien til et selskap er rett og slett den samlede markedsverdien av alle sine utestående aksjer. For eksempel vil et selskap med 100 millioner aksjer i utestående aksjer som for tiden handler på $ 30 per aksje, ha en samlet markedsverdi på 3 milliarder dollar, som er lik $ 30 per aksje multiplikert med 100 millioner aksjer.

Børsmeldinger

De fleste av de store børsutvekslingene vil at selskapene som er oppført på deres bytte, skal være av en viss størrelse. Av denne grunn legger de ofte lavere grenser på de samlede markedsverdiene til disse selskapene. Bedrifter som ikke oppfyller disse grensene, må kanskje møte andre kvalifikasjoner eller ansette avnotering.

Gjeld til egenkapitalandel

Den samlede markedsverdien til et selskap er en viktig del av gjeldsverdien, som måler de relative bidragene til gjeld og egenkapital til selskapets økonomi. Forholdet beregnes ved å dele selskapets totale gjeld med den samlede markedsverdien av egenkapitalen. Generelt, jo høyere forhold, jo mer risikofylt kan selskapet synes potensielle investorer.

Anbefalt Redaktørens valg