Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ungdomsbrønnen kommer ikke billig - alt som trengs, er en tur til Sephora eller kosmetikkdisken på ditt lokale varehus for å se de utrykkelige kostnadene ved anti-aging-produkter. Quelling krage føtter kan koste deg hundrevis av dollar, og bekjempelse av rynker er sannsynligvis å sende deg til poorhouse. I mellomtiden finnes mange lignende produkter på apoteket for en brøkdel av prisen, noe som naturlig gjør at du lurer på: Hvorfor koster noen anti-aging produkter så mye? Er det en racket? Eller er du faktisk i stand til å kjøpe ungdom (derved rettferdiggjøre den galne prislappen)?

Ingen utgir at tidløshet og skjønnhet kommer billig. Se ikke lenger enn Kardashians, som ikke akkurat er beskjedne om hvor mye penger som går inn i prosedyrene og kremerne de bruker for å holde sine komplekser feilfrie. Selvfølgelig, hvis du tror på naturlig skjønnhet og ikke er så skremt av aldring som kosmetikkindustrien forteller deg å være, så virker anti-aging-produkter sannsynligvis som en total svindel. Men hvis du leter etter en ungdommelig glød, er prislappen virkelig verdt det? Hva er det som gjør produktene du kjøper så jævla eksx?

De er noen ganger fullpakket med sjeldne ingredienser

kreditt: Barney's

Noen anti-aging produkter er dyre fordi de er fullpakket med aktive ingredienser, i stedet for billig fyllmateriale. For eksempel har 3LABs Anti-Aging Cream, som koster en hel del $ 675, ifølge Marc Cornell, sosialforsker for forskning og innovasjon for 3LAB, "en proprietær, patentanmeldt blanding av bio-baserte marine aktiver som er riktig betegnet Marine Repair Kompleks (MRC) ", som står for 20% av produktets sminke. Forbindelsen er "produsert av en mikroorganisme som lever og trives i det ekstreme været i Antarktis," sier Cornell, som krever mye innsats for å trekke ut. Din run-of-the mill $ 30 apotek kremer har bare ikke slike aktive ingredienser. Enten du trenger disse ingrediensene eller ikke, er en annen historie, men hvis du er ute etter unike materialer og maksimal innsats, kommer de til å komme med en mektig prislapp.

Men gjør de ingrediensene egentlig noe?

kreditt: Orion Pictures

Sikker, de aktive ingrediensene i kostbare anti-aging kremer er imponerende. Ting som havtang, kaviar og peptider er sjeldne og kostbare å anskaffe, men dessverre er det uklart hvorvidt mange dyre kremer faktisk gjør noe annerledes enn et apotek. FDA har ikke særlig strenge krav til godkjenning av kosmetikk (i motsetning til medisiner, som er tett regulert), så anti-aging-produkter trenger bare å "forbedre utseendet på rynker" i stedet for å slette dem, som noen produkter hevder å gjøre. Og selvfølgelig, hvis du tar godt vare på huden din og er våken med vask, eksfolierende, toning og fuktighetsgivende, vil huden din ha et bedre utseende enn hvis du ikke gjorde det. Men du kan også oppnå optimal hudpleie med billigere produkter, så vi er virkelig på gjerdet om virkelige fordeler med dyre produkter.

Noen ingredienser gjør virkelig arbeid, og de er ikke så dyre

kreditt: Lionsgate

Ifølge Dr. Elizabeth Hale, en dermatolog fra New York University Medical Center, finnes det noen ingredienser som gjør arbeidet synlig for utseendet på fine linjer, rynker og misfarging. Antioksidanter som vitamin C og E kan være fordelaktige i anti-agingprodukter, samt retinol (vitamin A). Disse er allment tilgjengelige i apotek eller billigere merker, noe som betyr at du faktisk ikke må kjøpe $ 400 retinolbasert nattkrem. Du kan kjøpe merker som Indeed Laboratories (deres Retinol Reface koster $ 19,99) og Roc (deres Eye Cream koster $ 15,41), som er like gode som dyrere produkter. Hale anbefaler at disse produktene har rikelig med vitenskapelige bevis for å bevise deres effektivitet i å forbedre elastisitet og plumpness i huden.

Så da hvorfor koster noen kremer en formue?

kreditt: 20th Century Fox

For alle de "sjeldne" ingrediensene koster mange dyre produkter faktisk hver eneste liten å lage, så merkingen er bare å gjøre med merkevarebygging. Perry Romanowski, forfatter og skjønnhetsekspert, sier at det er all markedsføring. Romanowski sier at noen produkter koster $ 2 å lage, men selges i detaljhandel for over $ 300, og at "prisen på kosmetikk er relatert til bildet av merkevaren." Det du virkelig betaler for, er merkets markedsføring, inkludert modellene og Hollywood-ikonene de betaler for å spytte sine produkter - som ikke kommer billig. Romanowskis filosofi er å aldri kjøpe noe skjønnhetsprodukt som koster over $ 25, så mange billige kremer har de samme ingrediensene, eller vil ha samme effekt som deres dyrere kolleger.

Så hva hvis du ikke vil kjøpe noen kremer, noensinne?

kreditt: NBC

Solkrem er den eneste som har vist seg å aktivt stoppe aldringsprosessen. I utgangspunktet kan du ha alle de dyre, koselige kremer i verden, men de vil ikke bety noe hvis du ikke bruker solkrem på minst 15 pluss hver dag.

Anbefalt Redaktørens valg