Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å kjøpe en ny bil kan være en forvirrende og frustrerende prosess, men å ha nøyaktig informasjon om forhandlerkostnaden hjelper deg med å komme opp med en strategi for å betale så lite som mulig. Selgeren vil peke deg på prislappen på bilen, som representerer hva forhandleren ønsker at du skal betale. Men ser på forhandlerens faktura gir deg et mer hensiktsmessig utgangspunkt for å starte forhandlingene.

En kvinne står ved siden av sin bil. Kreditt: fatchoi / iStock / Getty Images

MSRP Grunnleggende

MSRP er produsentens anbefalte utsalgspris. Det er nummeret du vil se på vinduet klistremerker på dealership, og er vanligvis hvor selgeren starter forhandlinger. Dette representerer en markering fra det som forhandleren betalte, noe som avhenger av bilens merke og modell. En mindre økonomibil kan ha en fortjenestemargin på 5 prosent, for eksempel, mens en luksusbils MSRP kan være 10 prosent eller mer over fakturaen.

Forhandlerkostnad

Når du kjøper en bil, vil du sannsynligvis starte forhandlinger med fakturaprisen i stedet for MSRP. Dette representerer det offisielle beløpet forhandleren betalte produsenten for å skaffe kjøretøyet. Dette representerer ikke nødvendigvis forhandlerskostnaden, men som forhandlerprivilegier og holdbacks kan redusere dette beløpet. Incitamenter tilbyr penger tilbake til forhandleren for bestemte modeller, mens holdback representerer mengden av faktura prisen som produsenten refunderer forhandleren når bilen er solgt. Mens holdbacks spesielt kan være tøft å bestemme, kan du finne fakturapriser online på nettsteder som CARandDRIVER.com's Buyer Guide. Mange forhandlere vil gi en faktura hvis du spør, men å få det før du ankommer gjør det lettere å forberede.

Tilbud og etterspørsel

Av og til representerer MSRP det du må betale. Hvis kjøretøyet er spesielt populært eller vanskelig å finne, kan rommet ditt for å forhandle en bedre avtale begrenses, og i sjeldne tilfeller må du kanskje gå over klistremerkeprisen for å sikre en ettertraktet bil. For det meste må målet ditt være å forhandle en endelig pris som ligger nær fakturaprisen. I perioder med sakte salg, eller ved slutten av modellåret, kan du til og med kunne få bilen til å bli lavere enn fakturaprisen hvis forhandlerens insentiver og holdback er høye nok.

Spesifikke mål

Rikelig med gratis ressurser, inkludert Kelley Blue Book og Edmunds nettsteder, kan hjelpe deg med å bestemme hva andre betaler for ønsket kjøretøy hvor du bor. Skriv inn detaljene til kjøretøyet, inkludert hvilke alternativer du leter etter, og du får en oversikt over hva andre betaler. Selv om det ikke er noen garanti, vil din erfaring være den samme som de som kjøper, det er en god grunnlinje for hvor langt under MSRP du kan gå og fortsatt gå bort med bilen.

Anbefalt Redaktørens valg