Innholdsfortegnelse:

Anonim

Gull har det mange moderne fiat-valutaer mangler - inneboende verdi. Mange eksperter har vist at gull har en fast verdi, mens fiat-valutaer som dollar er utsatt for inflasjon. Dette betyr at gullprisen i dollar, yen eller pesos i det lange løp vil gå opp, noe som gjør en investering i gull en stor sikring mot inflasjon. I dag er det enklere å investere i gull enn noensinne; dette er hvordan.

Gull

Skritt

Bestem hvorfor du vil investere i gull. For eksempel investerer noen i gull som et trygt fristed. Gull er unikt som en valuta som alltid har hatt verdi, så selv om aksjemarkedet kollapser, hvis du holder fysisk gull, vil du i det minste være garantert å ha noen reelle eiendeler.

Skritt

Invester i fysisk gull ved å kjøpe gullpenger mynter og barer. Gullgull er nesten 100 prosent rent gull og selges vanligvis i 1-oz. trinn. En rekke land selger gullgullmynter denominert i sin lokale valuta. For eksempel selger USA den amerikanske Gold Eagle. En rekke nettsteder godt bullion online (se Ressurser nedenfor).

Skritt

Kjøp gullrelaterte selskaper på aksjemarkedet. For eksempel er Barrick Gold (ABX) et av de største gullgruveselskapene i verden. Fordelen ved å kjøpe gull på denne måten er at den er flytende. Du kan selge og kjøpe aksjen lettere, men du kan ikke nødvendigvis stole på det i tilfelle et markedskrasj.

Skritt

Kjøp aksjer i SPDR Gold Trust ETF for den nyeste og mest populære måten å investere i gull. Denne ETF (Exchange-Traded Fund) fungerer som en aksjefond eller fond uten avgift. Det sporer prisen på gull, slik at du kan investere i gull og ikke bekymre deg for hvor du skal begrave det eller hva slags skyggefulle ledere driver det yngre gullgruveselskapet.

Skritt

Kjøp gullsmykker. Dette kan virke rart, da de fleste gullsmykker er merket opp fra den faktiske prisen / vekten av metallet det er laget av. Unntaket er brukt smykker. Mange eiendomssalg, for eksempel, har store smykker auksjoner og er et godt sted å plukke opp gullarmbånd og ringer til en rabatt. Dette vil innebære noe sleuthing og mer arbeid fra din side for å bestemme verdien av elementene, men det er mulig å gjøre et kjekkt fortjeneste ved å kjøpe og videreselge gullsmykker.

Anbefalt Redaktørens valg