Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ifølge MedicineNet.com kan en rotkanal koste opp til $ 800, avhengig av hvilken tann prosedyren skal utføres på. Hvis du har tannlegeforsikring, dekker din policy sannsynligvis en del av kostnaden for rotkanaler og andre kostbare tannbehandlinger. Men hvis du ikke har tannlegeforsikring, eller du trenger omfattende tannbehandling, kan du kanskje lure på hvordan du klarer å betale for det.

Du kan finne økonomisk hjelp til mange tannbehandlinger.

Medicaid

Medicaid gir helseforsikring for noen med lav inntekt. Ikke alle lavinntektsindivider kvalifiserer for Medicaid, skjønt; i enkelte stater kan bare barn, funksjonshemmede, eldre og gravide få Medicaid. Medicaid betaler for tannbehandling for barn i alle 50 land, og det betaler for tannbehandling for voksne i enkelte stater. Ta kontakt med byrået som administrerer Medicaid i din tilstand for å finne ut om du kvalifiserer, og om det vil dekke de tannlege prosedyrene du trenger. Du må fremlegge bevis på all husstandsinntekt når du søker.

Medicare

Mange eldre mennesker, og noen med funksjonshemninger, stole på Medicare for å hjelpe dem å betale for helsetjenester. Medicare betaler bare for tannbehandling under svært begrensede omstendigheter, men det dekker dem i noen tilfeller. For eksempel dekker det dentalprosedyrer når de er en viktig del av en dekket prosedyre, som for eksempel rekonstruksjon av kjeven etter en ulykke eller skade. Det dekker også ekstraksjoner gjort før strålingsbehandlinger til kjeften. Hvis du for øyeblikket mottar Medicare, ring 800-MEDICARE (800-633-4227) for å finne ut om prosedyren du trenger er dekket. For å finne ut om du kvalifiserer for Medicare, ta kontakt med Social Security Administration på 800-772-1213.

Klinikker med glideskalaer

Noen klinikker gir tannpleie til personer med lav inntekt på glidende skala. De baserer avgifter på pasientens inntekter. For å finne en tannklinikk som tilbyr tjenester i glideskala i nærheten av deg, kontakt din lokale helseavdeling eller velferdskontor og be om informasjon. Din lokale United Way kan også være i stand til å henvise deg til slike klinikker.

Tannskoler

I henhold til National Institute of Dental and Craniofacial Research, tilbyr dentalskoler noen ganger kostnadsfrie eller lave kostnader, for å gi studentene muligheter til å praktisere nye ferdigheter. Erfarne tannleger overvåker studentene. Mulighetene varierer fra skole til skole. Se lenken i Resources-delen for en liste over alle akkrediterte tannskoler i USA

Anbefalt Redaktørens valg