Innholdsfortegnelse:

Anonim

Selv om de fleste stipendene gir ut mot den tradisjonelle alderen til en høyskole student - 18 til 24 - kan folk over 55 få gratis stipendbeløp for høyskolen. Imidlertid kommer de fleste tilskuddspenger for modne studenter fra den føderale regjeringen. Hvis du bare trenger å gi penger til skolegang, kan du kanskje ha råd til en utdanning på andre måter, for eksempel en studierabatt.

Federal Financial Aid

Regjeringen diskriminerer ikke studenter i alle aldre. Imidlertid må du jobbe i første grad for de fleste føderale tilskudd, for eksempel Pell-tilskudd, og du kan gjøre for mye penger for å kvalifisere for mye hjelp, noe som kan bli et problem hvis du ble lagt av eller pensjonert nylig. Det kan hende du må appellere til det finansielle bistandskontoret for å basere din økonomiske støttepris på formildende omstendigheter, for eksempel pensjonering.

Private tilskudd

Private institusjoner har langt færre tilskudd for personer over 55 enn yngre personer, men de er der ute. En av de mest kjente tilskuddene til folk over 55 år er et $ 1000-stipend under Edward M. Kennedy Serve America Act. Du må imidlertid frivillig 350 timer av din tid før du mottar denne prisen. Hvis du allerede har noen høyskoleklasser under beltet ditt, gir Osher Re-entry Scholarship $ 2500 til studenter som forlot skolen for minst fem år siden og går tilbake til skolen for å fullføre sin grad. Kvinne har enda flere stipendier tilgjengelig for dem, for eksempel The JRF Foundation Scholarship for kvinner over 35 år.

Advarsel

Vær forsiktig med å få stipendinformasjon fra hvor som helst enn en offisiell kilde, for eksempel høyskolens finanshjelpskontor. Regjeringen gir ikke gratis penger til å tilbakebetale gamle gjeld, til tross for det mange svindelwebsteder kan påstå. Imidlertid kan noen over 55 kvalifisere for økonomisk assistanse, for eksempel hjelp med matkostnader og utleiebetalinger, spesielt hvis han har lav inntekt. Advarselssymboler for et stipendskrem inkluderer garantert penger og krav til en forhåndsbehandlings- eller søknadsavgift.

Tips

Snakk med finanshjelpskontoret på flere høgskoler, fordi de fleste stater har en institusjon som tilbyr en stor rabatt for modne studenter, og noen kan tilby gratis undervisning. Også, hvis du har en jobb, spør arbeidsgiveren om undervisningsgodtgjørelse. Arbeidsgiveren kan kreve at du opprettholder et visst karakterpoeng gjennomsnitt og jobber for selskapet etter eksamen. Arbeidsgiveren kan til og med kun refundere undervisning etter at du har uteksaminert.

Anbefalt Redaktørens valg