Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kommersielle banker er ansvarlige for å legge inn kundeinnskudd i en sikker og flytende form og utlåne inntektene til verdige kommersielle, industrielle, offentlige og ideelle organisasjoner. Kommersielle banker tilbyr også markedsvirksomhet i kommunale, statlige og bedriftsobligasjoner. Bankene tilbyr rådgivning og rådgivning til kunder, samt oppbevaring og tillitstjenester.

Hva er funksjonene til en kommersiell bank?

Utlånsfunksjonen

Kommersielle banker gir viktige tjenester som finansielle mellommenn. Finansielle formidlere samler inn penger fra kunder som søker sikre, flytende og sikre investeringsmuligheter. Disse beløpene er i sin tur investert i høyere gjeldslåntakere som må møte streng kredittkontroll. Bevegelsen fra samler til utlåner gir en effektiv metode for å flytte penger til mer effektiv bruk.Forskjellen mellom bankens kostpris og rentenivået de låner kalles spredningen.

Lånskaping for bedrifts- og individuelle kunder

Kommersiell og industriell låneopprettelse er langt den viktigste funksjonen i banksektoren. Lån er gitt, med riktig sikkerhet, for vekst, for å hjelpe til i sesongmessige kontantbehov, for anlegg og utstyr og for finansiering av fordringer. Hoveddelen av bankens overskudd kommer fra spredningen minus kostnaden ved bankvirksomhet og tap på utlån. Regulerende kontroll av bankene overvåker nøye utlånsmønstre og låneavsetninger.

Stol på Funksjoner

Kommersielle banker gir investeringsrådgivning til investorer. Investorer kan veiles til fond eller direkte investeringer fra bankfolk. Bank spesialister kan investere i aksjer, obligasjoner, foretrukne aksjer og futures. Banken kan holde alle investeringspapirer som depotbank, samt tilby safe, gi kredittkort for investeringsmuligheter, og fungere som administrator for testamente og investeringsfond.

Bankporteføljen

Bankene deler seg utlånsporteføljen ved kommersiell utlån, individuell utlån og utlån fra statsobligasjoner. Bankene kjøper ikke aksjer for egen regning. Sjelden vil en bank eie børsnoterte bedriftsobligasjoner, og foretrekker i stedet å eie privat selskapsgjeld. Porteføljen er teoretisk delt i to deler: portefølje for salg og portefølje for investering. Portefølje til salgs vil eie statsobligasjoner i forventning om handel med verdipapirene for kortsiktig fortjeneste. Portefølje for investering vil eie verdipapirer for inntekt og langsiktig realisasjon.

Handelsfunksjonen

Kommersielle banker har lov til å fungere som markeds beslutningstakere for kommunale obligasjoner, amerikanske statsobligasjoner og bedriftsobligasjoner. Disse operasjonene er skilt fra porteføljeoperasjoner som opererer for bankens handelsposisjon i stedet for kunder. Markedsaktiviteter gjør det mulig for bankene å tilby rådgivende, rådgivende og teknisk retning til utstedere. Det tillater bankene å delta i tegningspapirer og selge dem til institusjonelle og individuelle regnskap.

Anbefalt Redaktørens valg