Innholdsfortegnelse:

Anonim

Avskrivninger er et begrep som ofte brukes i økonomi og finans som beskriver tap av verdi over tid. Avskrivninger kan påvirke alle eiendeler, for eksempel biler, eiendommer, aksjer og til og med valuta. Avskrivninger kan oppstå fra en rekke faktorer som slitasje, forældelse og økonomiske faktorer som etterspørsel etter eiendelen. Avskrivninger kan være både fordelaktige og ufordelagtige.

Varige vareavskrivninger

Varige varer medfører varer som ikke ødelegger eller slites ut raskt. Eksempler på varige varer inkluderer elektronikk, møbler og biler. Mest holdbare varer har en tendens til å avskrives over tid på grunn av generell slitasje og innføring av nye og bedre alternativer. Avskrivningen av varige varer er en ulempe for de som kjøper helt nye varer, fordi verdien av nye varer har en tendens til å synke raskt. På den annen side er avskrivning av varer fordelaktig for de som kjøper brukte varer; man kan ofte kjøpe litt brukte varige varer som fortsatt fungerer bra til en brøkdel av den opprinnelige prisen.

Eiendomsavskrivninger

Fast eiendom avskrivning gjør vanligvis vondt folk som eier fast eiendom og bra for de i markedet for å kjøpe fast eiendom. For eksempel vil fallende boligpriser gjøre det billigere for noen som for tiden leier en leilighet for å kjøpe et hjem, mens den som selger hjemmet, vil få mindre for salget. Eiendomsavskrivninger kan også skade lokale myndigheter som samler eiendomsskatt fordi de kan belaste høyere skatt på boliger som er verdt mer.

Aksjeavskrivninger

På samme måte som eiendomsavskrivninger, svekker avskrivningen av en bestemt aksje folkene som eier aksjen, men hjelper de som ikke eier aksjen, og kan ønske å kjøpe den. Et vanlig motto blant lagerhandlere er "kjøp lavt, selg høyt." Avskrivninger på aksjer reduserer handelsprisen som tillater investorer å kjøpe flere aksjer med færre penger. Med andre ord gir avskrivninger investorene mulighet til å "kjøpe lav".

Valutaavskrivninger

Valutaavskrivninger, noen ganger kalt "devaluering", innebærer reduksjon av valutaens verdi i forhold til andre verdensvalutaer. Valutaavskrivninger har en tendens til å være en ulempe for importørene og en fordel for eksportørene. Hvis dollaren svekkes, vil kostnaden for utenlandske varer stige. Dette vil føre til at forbrukere i USA krever færre utenlandske varer. På den annen side gjør mindre verdifulle dollar det billigere for andre land å kjøpe varer produsert i USA

Anbefalt Redaktørens valg