Innholdsfortegnelse:

Anonim

Å flytte inn i et velholdt samfunn med en huseiereforening kan bidra til å beskytte din hjemmeverdi, men å motvirke uønskede regler eller gebyrer kan være en frustrerende smerte i budsjettet. Hvis du har problemer med huseiereforeningen, kan det være på tide å sende inn en klage.

Les alle dine huseiere forenings retningslinjer før du kjøper et nytt hjem eller leilighet. Credit: Gilles Paire / iStock / Getty Images

Hva er en Huseiereforening?

En huseiereforening er et styre dannet og drevet av et fellesskap. Det bidrar til å opprettholde enhetlighet og utseende av et nabolag. Lignende foreninger eksisterer også for condominiums og leilighet bygninger. Boligeierforeningene etablerer og stemmer på regler for samfunnet å overholde. Disse reglene påvirker vanligvis utseendet til boliger og verft, og definerer hvilke typer aktiviteter du kan gjøre på forsiden av hjemmet. Huseiere kan aktivt delta i sine huseiereforeninger ved å delta på styremøter, stemme på samfunnsspørsmål og løpe for åpne plasser i styret.

Sende en klage

Begynn med å sende inn en tvist med din huseiereforening om problemet. Det kan være noe som kan ryddes opp før du tar klager til et høyere kontor. Hvis du allerede er forbi dette punktet, må du først se til lokale myndigheter. Ta kontakt med rådhuset ditt for å se om en kommisjon eller lokal ombudsmann er på plass for å ta huseiereforeningsklager. Vanligvis må du fylle ut et klageformular og vente på ombudsmannen å se på saken. Ombudsmannen kan prøve å utarbeide et kompromiss mellom deg og huseiereforeningen, eller kan herske i den ene eller den annenes favør. Hvis dette ikke virker, kan du kontakte statlige og føderale grupper.

Sjekk med ulike organer

Noen stater har spesielle kontorer opprettet i forhold til huseiereforeninger. For eksempel har Colorado HOA Informasjons- og ressurssenter, under ledelse av divisjonen for eiendomsmegling, som samler inn informasjon fra huseiereforeninger "fra henvendelser og klager mottatt." Det er ingen etablerte landsdekkende byråer som har spesiell oppgave å håndtere huseiereforeningsklager. For klager angående diskriminering, trakassering og urettferdige avgifter, kan du kontakte Kontoret for rettferdig bolig og like mulighet, som er en avdeling av US Department of Housing and Urban Development. Den har kontorer i en rekke regioner rundt om i landet. Federal Trade Commission er et føderalt kontor som kan akseptere klager om urettferdig forretningspraksis, villedende reklame og urettferdig gjeldsinnsamling. Byrået sier: "FTC kan ikke løse individuelle forbrukerklager, men vi har tips for å hjelpe deg med å få pengene dine tilbake."

Arkivere et rettssak

Avtaler med huseiereforeninger anses ofte for kontrakter i lovens øyne, så du kan bli tvunget til å sende inn søksmål for å bekjempe uønskede retningslinjer eller avgifter. Det kan være vanskelig å få en avgjørelse til din fordel, spesielt hvis du visste om huseiereforeningens retningslinjer før du kjøpte hjemmet. En advokat som spesialiserer seg på eiendomsrett kan hjelpe deg med å avgjøre om det kan være mulig å få et positivt utfall fra en søksmål.

Anbefalt Redaktørens valg