Innholdsfortegnelse:

Anonim

Årlige vurderinger kan være utrolig stressende og har ofte muligheten til å gjøre voksne voksne oppfører seg som nervøse skolebarn. Mange arbeidstakere vil bare få evalueringene ferdig og ferdig med så raskt som mulig og benytter derfor ikke denne muligheten til å forbedre arbeidsinnstillingen, lønn eller fordeler. Faktisk, ifølge Forbes, tror bare 55% av de ansatte at prestasjonsvurderinger er effektive i det hele tatt.

Arbeidsvurderinger er en sjanse for at arbeidsgiveren din selvfølgelig måler ditt bidrag til selskapet. Men de kan også fungere som en mulighet for deg å gi direkte tilbakemelding til din veileder og talsmann for endringer du trenger for å være mer produktive, vellykkede og lykkelige i din rolle.

kreditt: 20th Century Fox

Lytte nøye

De fleste anmeldelser vil følge et ganske standard format, din arbeidsgiver eller veileder vil se gjennom tittelen, rollen, historien og stående i selskapet. De vil deretter fortsette å diskutere bestemte observasjoner eller nære inspeksjoner av arbeidet ditt. Det vil mest sannsynlig være positive poeng gjort om dine bidrag og prestasjoner og områder uthevet for at du skal jobbe med å forbedre. Det kan være vanskelig å høre kritikk og ikke umiddelbart reagere på en defensiv måte, så vær forberedt. Den delen av denne prosessen er å markere måter å forbedre og gå videre. Dessuten har personen som leder evalueringen trolig egne retningslinjer, der de er forventet å gi deg mål. Lytt nøye og kun høflig konkurranse poeng hvis de er unøyaktige og du kan bevise noe annet.

Forbered deg og ha notatene dine i orden

Dessverre ser mange ansatte disse anmeldelsene som en mulighet for at bare arbeidsgiveren skal ha sitt ord og ikke forberede noen poeng de ønsker å ta opp. Du kan og bør lede strømmen av samtalen ved å forberede poeng du Ønsker å diskutere, områder med personlig prestasjon du Ønsker å markere, og måter der du har møtt mål eller bidratt til selskapets suksess. Har konkrete eksempler klare til å dele som illustrerer poengene du lager, disse kan være grafer på fortjeneste, måldata, kundekomplimenter om deg eller anbefalinger fra leverandører.

Utfør en selvvaluering

En god måte å forstå alle dine resultater og hva du legger til i bedriften, er å gjennomføre din egen ytelsesvurdering. Fremhev alle måter du har uttalt det siste året på, og områder der du ønsker å begrense fokuset ditt for de kommende månedene. Bruk dette til å formulere en plan for hvor du vil at karrieren skal gå, og trinnene du må ta for å komme deg dit.

Hvis du ikke spør, vil du ikke få

Når du har forklart alle måtene du har utmerket i din rolle, har du en utmerket posisjon til å forhandle om lønnsoppgang, tilleggsfordeler eller en ny tittel. Så mange mennesker er motvillige til å ha disse diskusjonene med sine arbeidsgivere og føler seg flau for å be om forbedringer i arbeidssituasjonen. Imidlertid er ytelsesvurdering riktig tidspunkt for å gjøre saken din, spesielt hvis du mottar positiv tilbakemelding. Grip øyeblikket!

Husk hvem som gir deg anmeldelsen

Hvis du liker og respekterer personen som leverer evalueringen din, vil du sannsynligvis finne sine kommentarer nyttige eller i det minste nødvendige - selv om de ikke er alle positive. Men hvis du har en negativ historie med overlegen din eller ikke beundrer personen som gir anmeldelsen, vil det være vanskelig å ta noen kritikk lett. Prøv å huske at eventuelle negative kommentarer ofte er bare en persons mening, men ta poengene opp på alvor og forsøk på å gjøre forbedringer for å vise at du er fleksibel og svarer godt på kritikk.

Følge opp

Hvis det gjøres løfter i løpet av anmeldelsen, må du sørge for at det er opprettet et tidtabell, som beskriver nøyaktig når eventuelle endringer vil finne sted. Hvis de ikke skjer, følg opp og be om en oppdatering.

Formelle vurderinger kan være angstløsende, men husk å benytte anledningen til å styre din karriere i den beste retningen. Bruk din tid til å markere dine unike bidrag og prestasjoner. De kan være et utmerket sted å vise frem dine talenter og bevise at sjefen din bare hvor fantastisk du virkelig er.

kreditt: AMC
Anbefalt Redaktørens valg