Innholdsfortegnelse:

Anonim

Geodesiske kupler er basert på vanlige polyeder, eller former som trekanter eller pentagoner, og er laget i en kuppel fra multipler av den grunnformen. Kuplene brukes i kommersielle byggeprosjekter og av og til i boligbygging. Designet gir et romslig interiør, og kuppelen passer for en rekke klimaer.

Geodesiske kupler er sett i noen bygninger.

ikosaeder

Den icosahedron dome er basert på den grunnleggende pentagon form og er den mest avrundede versjonen av geodesiske kuppelen. Den icosahedron kuppelen ligner en boble. Det er den vanligste versjonen av geodetiske kupler som brukes i bygninger eller andre prosjekter. På grunn av sine mange sider er icosahedronstrukturen brukt til de største kuplene.

octahedron

Oktaedronkuppelen er basert på den grunnleggende pyramideformen. Oktaedronkuppelen er den nest vanligste kuppelformen og er avrundet i utseende. Den danner en nesten sirkulær form. Denne kuppformen blir ofte sett med barnas jungel treningsstudioer i parker.

tetraeder

Tetrahedronkuppelen er basert på en trekantform, og den er den minste sirkulære kuppelen. Det er den minst fasetterte versjonen av geodetisk kuppel og har skarpere vinkler enn andre geodesiske kuppelformer. Siden det har færre fasetter, er det også den svakeste kuppelformen, og den kan støtte minst mulig vekt.

Anbefalt Redaktørens valg