Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du starter en karriere i eiendomsadministrasjon, er det en rekke ting du trenger å lære. En eiendomsforvalter er ansvarlig for å overvåke aktivitetene til bolig- eller næringseiendom på vegne av eieren. En eiendomsforvalter må samhandle med eieren og annet personell knyttet til eiendommen. Noen ganger må en eiendomsforvalter delegere visse plikter og ansvar til tilknyttede selskaper.

Kundeservice

En eiendomsforvalter må lære alle områder av kundeservice fordi han må overvåke kundeservicenes representanter. En kundeservicerepresentant må motta leiebetalinger, ta bestillinger for reparasjon av leiligheter og svare på generelle spørsmål for leietakere og potensielle leietakere om boligene sine. Hvis en eiendomsforvalter skal overvåke kundeservicerepresentanter, må han vite hva de gjør daglig.

Leasing Agenter

En eiendomsforvalter må lære alle funksjonene til et leasebyrå eller konsulent. Leasingagenter er ansvarlige for å svare på eventuelle leietakers spørsmål om leiligheter, slik at de kan se enheten, ta kredittapplikasjoner, foreta bakgrunnskontroller, verifisere sysselsetting, verifisere tidligere ansettelse og kjøre kredittkontroll. De går også over leieavtaler og samler innbetalinger og innskudd. Et leasemiddel er ansvarlig for å vise leietakere alle fasiliteter i en leilighet, som søppelrom, vaskerom og treningsrom. De gir også leietakerne nøkler og tilgang til sikkerhetskort ved godkjenning av søknaden.

Vedlikehold

Leilighetene trenger vedlikehold fra tid til annen. Forespørsel om reparasjoner på toalettet, vasker, badekar og vasker behandles og eiendomsforvalteren må være oppmerksom på prosessen. Noen ganger må apparater repareres eller byttes ut og eiendomsforvalteren må være oppmerksom på prosessen for å bestille nye apparater. Brutte vinduer og skjermer må også byttes ut jevnlig. En eiendomsforvalter må sørge for at vedlikeholdspersonalet holder begrunnelsen godt vedlikeholdt, og alle reparasjoner gjøres i tide.

Markedsføring / Reklame

Leilighetsenhetene må annonseres for å hjelpe rekruttere leietakere og bringe leilighetskomplekset nær målet om full kapasitet. Eiendomsforvalteren må kjenne til de mest kostnadseffektive metodene for markedsføring og annonsering av leienheter, for eksempel lokal avis. De må også planlegge spesialtilbud der nye leietakere får rabatter som en del av en kampanje.

Utkastelse

En eiendomsforvalter må ha full kunnskap om utkastelsesprosessen. Leietakere fra tid til annen faller bak på leien deres og eiendomsforvalteren må vite når sen gebyr blir brukt og når utkastelsesprosessen skal starte. Eiendomsforvaltere må vite hvordan hele prosessen fungerer, inkludert samspill med sheriffens avdeling og utseende i retten.

Diverse

Når leietakere flytter ut, må en eiendomsforvalter vite prosessen for å gjenopprette et rom til sin opprinnelige tilstand ved å bruke de mest kostnadseffektive metodene som er mulige. Eiendomsforvaltere må sørge for at leilighetene gjør en fortjeneste for eieren av anlegget.

Anbefalt Redaktørens valg