Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hjemmestyring er prosessen med å opprettholde et hjem og eiendom og overvåke nødvendige husholdningsaktiviteter. I likhet med å drive en bedrift krever man et ferdigheter som for eksempel planlegging, organisering, budsjettering og styring. Effektiv hjemmehåndtering er viktig for å opprettholde tilstanden til eiendommen og den generelle økonomiske helsen til familien som bor der.

Bor organisert

Effektiv hjemmehåndtering hjelper deg med å holde ting organisert rundt huset. Du vil kunne holde oversikt over husholdningsartikler, og du trenger ikke å skynde deg å se etter nøklene eller klærne om morgenen mens du forbereder deg til å gå på jobb. Du vil også redusere rot som kan krype opp over tid hvis du ikke har en plan om å avhende unødvendige gjenstander. Du vil redusere sannsynligheten for å løpe ut av viktige forsyninger når du trenger dem mest.

Opprettholde eiendomsverdi

Et hjem som faller i forfall kan miste verdi, noe som gjør det mindre attraktivt for potensielle kjøpere. En hjemmestyringsplan bør inneholde en tidsplan for rutinemessig vedlikehold og rengjøring for både innendørs og utendørs, samt omliggende eiendommer. Hvis du ikke er spesielt nyttig eller ikke har tid til vedlikehold, kan det være verdt i det lange løp å ansette en håndmaker eller rengjøringsperson for å gjøre noe av arbeidet for deg.

Sporing Økonomi

Hjemmestyring bør også inneholde en plan for å styre husholdningenes økonomi. Forbered et månedlig budsjett for å spore utgifter og eliminere sløsing med utgifter. Utvikle en plan for håndtering av regninger når de kommer, for eksempel å sette opp et arkiveringssystem med en egen fil for hver dag i måneden og legge regningen i filen for dagen den skal betales. Opprett et fond for å dekke vanlige husholdningsutgifter som rengjøringsmidler og dagligvarer.

Undervise barna

Hvis du har barn, kan det være en god måte å få dem involvert i hjemmestyring å lære dem viktigheten av å håndtere ansvar og forvalte sitt eget husstand når tiden kommer. Gi dem gjøremål eller prosjekter for å gjøre rundt i hjemmet og involvere dem i budsjetteringsprosessen ved å oppfordre dem til å finne måter å bidra til å trimme husholdningenes utgifter. Barna kan også gi en billigere kilde til arbeid enn å ansette rengjørings- eller vedlikeholdshjelp.

Anbefalt Redaktørens valg