Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du jobber for et selskap eller et byrå som tilbyr en ytelsesbasert pensjonsordning, kan det være en bestemmelse i planreglene som gjør at du kan pensjonere tidlig og fortsatt kvalifisere for full fordel. Noen pensjonsordninger bruker det som kalles "Rule of 85" for å bestemme berettigelsen til førtidspensjon for de som har vært med samme arbeidsgiver lenge.

Regelen på 85 gir arbeidstakere mulighet til å pensjonere seg tidlig og fortsatt få pensjonskostnader. Kreditt: Jupiterimages / Stockbyte / Getty Images

Hva er regelen av 85?

For å beregne regelen på 85, tar bedriftene din alder og legger den til årene dine. Hvis disse tallene legger opp til 85, er du kvalifisert for førtidspensjonering. For eksempel vil en 55-årig med 30 års tjeneste oppfylle standarden på 85-regelen, fordi hennes alder pluss årets tjeneste er 85.

betraktninger

"Regel" på 85 er et misnomer. Mens noen offentlige pensjoner kan bruke denne standarden, er det for de fleste pensjonsordninger en retningslinje og brukes på forskjellige måter. For eksempel kan selskaper ha en minimum pensjonsalder, for eksempel 60, noe som betyr at du ikke kan pensjonere tidligere, selv om alder og tjenesteår legger opp til 85. Andre pensjonsordninger kan bruke en annen kombinasjon av alder og års tjeneste, for eksempel 80 eller 90. Hvis du vurderer førtidspensjon, kan du sjekke med planadministratoren eller firmaets personalavdeling for å se hvordan pensjonen vil bli påvirket.

Anbefalt Redaktørens valg