Innholdsfortegnelse:

Anonim

Øyeprøver og briller kan være kostbare, spesielt hvis du ikke har forsikring som dekker synspleie. Hvis du ikke har dekning, har du noen muligheter for å få billige eller gratis eksamener og briller. Disse inkluderer å delta i et visjonskortprogram, kjøpe briller online og jobbe med veldedige organisasjoner som tilbyr gratis og billig visjonstjenester.

Det er mange veldedighetsorganisasjoner som tilbyr gratis visjonstjenester. Kreditt: Siri Stafford / Digital Vision / Getty Images

Rabatt visjon planer

Rabatt visjon planer er ikke forsikring. I stedet gir de besparelser på øyneksamen, briller og kontakter. Bedrifter som tilbyr rabattplaner annonsere på nettet, men du har kanskje allerede tilgang til en gjennom arbeidsplassen eller skolen din. Noen bransjeforeninger, forbrukertjenester og organisasjoner som AARP eller AAA, tilbyr rabattvisjonsplaner som en medlemsfordel.

Lagerklubber

Lagermedlemskapsklubber, som Costco og Sam's Club, driver noen ganger visesentre, og tilbyr rabatterte øyeeksamenter og briller til medlemmer.

Gratis og lavkost øye eksamener

Hvis du ikke har råd til en øyeeksamen, er det flere organisasjoner som kan hjelpe:

  • Lokale Lions Club-kapitler gir noen ganger økonomisk hjelp til voksne og barn som trenger synpleie, inkludert eksamener og briller.

  • VISION USA-programmet gir gratis øyeeksamen til lavinntektsindivider. For å få hjelp gjennom dette programmet må du ha en henvisning fra et sosialtjenestebyrå som samarbeider med VISION USA.

  • EyeCare America gir gratis øyeundersøkelser og øyehelsetjenesten til personer over 65 år som ikke har sett øye doktor om tre år eller mer. Programmet gir også gratis glaukomundersøkelser til uforsikrede pasienter som anses å ha risiko for å utvikle glaukom.

Programmer for barn

I tillegg til øyehelseprogrammer for voksne er det offentlige og private programmer som gir gratis øye eksamener og briller for barn:

  • InfantSEE gir gratis øye eksamener for barn yngre enn 1. Det er ingen inntekt eller forsikring kvalifikasjoner for dette programmet.

  • Sikt for studenter tilbyr gratis eksamener og briller for barn.

Hvis du ikke har helseforsikring for familien din, kan barna dine være kvalifisert til dekning gjennom Medicaid eller statens barns helseforsikringsprogram (CHIP). Medicaid dekker visjonstjenester, dekning under CHIP varierer etter stat.

Gratis og rimelige briller

Hvis din lokale eyewearbutikk eller optometrists kontor belastes mer enn du har råd til briller, bør du vurdere følgende alternativer:

Online Prescription Eyeglass Retailers

Mange online-briller lagrer private label briller til priser som er betydelig lavere enn det du betaler på en murstein og mørtelbutikk. Du må fortsatt se en øye lege for å få resept, imidlertid.

Advarsel: Dette alternativet fungerer best for personer med ukompliserte forskrifter. Hvis din brilleregler er komplisert, kan det hende at du ikke bestiller online.

Gratis Eyeglass Programmer

New Eyes gir eyeglasskuponger for både voksne og barn. Som med Vision USA-programmet, må du søke gjennom et deltakende sosialtjenestebyrå.

Anbefalt Redaktørens valg