Anonim

kreditt: @ raech78 / Twenty20

Dataene sier at det er en manns verden i entreprenørskap. Få mennesker vet dette bedre enn kvinnelige gründere. Men til tross for hindringene kaster samfunnet seg, foreslår ny forskning at kvinner faktisk har en bein oppe i et område for å starte egen virksomhet.

Indiana University har nettopp lansert en studie som undersøker hvordan kjønn påvirker crowdfunding. Ifølge en pressemelding, "Historisk har kvinnelige ledede bedrifter funnet det vanskelig å skaffe seg private equity, bankfinansiering og risikovillig kapital, ofte på grunn av psykologiske stereotyper som fører til at bedriftsledere skal være mannlige." Patriarkatet holder oss nede, med andre ord.

Imidlertid, etter å ha studert mer enn 400 Kickstarter-kampanjer over tre år, fant forskerne at kvinner var mer sannsynlige å oppnå fullfinansierte prosjekter enn menn. For en gang jobbet bias til deres favør, og forskergruppen mistenker at det kommer til troverdighet (eller utseendet derav).

Dette stemmer overens med tidligere studier fra Binghamton University som viser at de mest vellykkede crowdfunded kampanjer er de som investorene oppfatter som mest etiske. Det kan stammer fra en følelse av at det å gi et publikumsprosjekt reflekterer godt på giveren - viktig informasjon når vi finansierer alt fra medisinske regninger til hjemsted nå.

"Tidligere forskning i venturekapitalinnstilling har foreslo at kvinner skal nedvise feminine egenskaper for å øke sjansene for å skaffe midler," sa medforfatter Regan Stevenson. "Dette rådet synes ikke bare å være dogmatisk, men våre data viser at det bare er dårlig råd for kvinnelige gründere når de får finansiering gjennom crowdfunding-plattformer."

Anbefalt Redaktørens valg