Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kortsiktig funksjonshemming forsikring gir kompensasjon til ansatte som ikke kan jobbe på grunn av en sykdom eller skade som forventes å vare i minst syv dager. I motsetning til trygdeforsikring, er dette ikke en føderal fordel. I de fleste stater er det ikke nødvendig med arbeidsgivere å tilby det, men arbeidsgivere kjøper det ofte privat og tilbyr det som en ansattes fordel for å tiltrekke seg arbeidstakere. Ansatte kan også kjøpe sine egne individuelle retningslinjer gjennom forsikringsselskaper. Regler angående evnen til å jobbe mens du mottar kortsiktige funksjonshemming, varierer ut fra retningslinjene og statlige forskrifter.

Definere funksjonshemming

Din forsikringspolicy definerer hva begrepet uførhet betyr under planretningslinjer. Noen politikker definerer en funksjonshemming som "manglende evne til å jobbe på egen jobb." Andre definerer det som "manglende evne til å jobbe med noen jobb." Hvis du føler at du kan jobbe med en annen type jobb med funksjonshemming, er det best å konsultere arbeidsgiver eller forsikringsselskap - avhengig av hva planen krever - for å avgjøre om det er tillatt. Hvis forsikringsselskapet tillater deg å jobbe med en annen type jobb samtidig som du samler kortvarig uførhet, kan ytelsesbeløpet reduseres som følge av dette.

Hvordan det fungerer

Kortsiktige uførhetsforsikringsfordeler er vanligvis tilgjengelige overalt i 9 til 52 uker, avhengig av retningslinjene. I mange tilfeller krever retningslinjene at du bruker dine syke dager før fordelene vil sparke inn. Hvis du er godkjent for ytelser, betaler forsikringsselskapet en prosentandel av inntektsfortjenesten, vanligvis 50 til 70 prosent.

Arkivere et krav

Den eksakte kravsprosessen vil variere basert på forsikringsselskapet. Vanligvis vil forsikringsselskapet kreve at arbeidsgiveren gir opplysninger om din ansettelse, for eksempel arbeidsforhold, arbeidsoppgaver og lønn. Selskapet vil også trenge deg til å gi tillatelse til å få medisinsk informasjon. Legen din må da gi skriftlig dokumentasjon som forklarer tilstanden din og hvor lenge du forventes å være ute av arbeid. I de fleste tilfeller er dette et standardskjema som legen fyller ut og returnerer. Hvis du ikke er klar til å komme tilbake til arbeid på forventet dato, Du må kanskje legge inn en utvidelse - sammen med verifisering fra legen din om at du fortsatt ikke kan utføre arbeidsrelaterte oppgaver - for å fortsette å motta fordeler.

Delvis funksjonshemming

Selv om de fleste retningslinjer ikke anser deg deaktivert hvis du er i stand til å jobbe, Noen inkluderer delvise funksjonshemmede. Hvis du for eksempel ikke kan jobbe så mange timer på grunn av din midlertidige funksjonshemming, kan retningslinjene gi deg fordeler for de tapt timene.

Statlig funksjonshemming forsikring

Flere stater har et obligatorisk midlertidig uførhetsforsikringsbehov for sykdom og skader som ikke er arbeidsrelaterte. I følgende stater er arbeidsgivere pålagt å oppnå uførhetstidsforsikring for ansatte:

  • California
  • Hawaii
  • New Jersey
  • New York
  • Rhode Island

Hver stat har sine egne kvalifikasjonskriterier og regler for fordeler. For eksempel, i California kan du jobbe deltid og fortsatt få delvise fordeler så lenge du har et tap av inntekt og oppfyller de andre kvalifikasjonsretningslinjene. I New Jersey anses det å være svindel hvis du jobber og samler midlertidig uførhetsforsikring. I Hawaii kjøper arbeidsgivere private forsikringer; derfor kan retningslinjene variere.

Anbefalt Redaktørens valg