Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du har lest forsikringsboken din, kan det hende du har møtt begrepet "liberaliseringsklausul". Selv om dette kan være uklart i begynnelsen, er en liberaliseringsklausul faktisk et enkelt tillegg til din politikkbeskyttelse.

Definisjon

En liberaliseringsklausul er en erklæring om at enhver utvidelse av dekning som ikke krever ekstra kostnader, er umiddelbart tilgjengelig for deg.

Utvidet dekning

I noen tilfeller vil ditt forsikringsselskap bestemme å legge til eller forbedre en dekning uten kostnad. Når dette skjer, gir retningslinjens liberaliseringsklausul deg umiddelbar tilgang til den nye eller forbedrede dekning.

Regulatoriske eller lovgivningsmessige endringer

Liberaliseringsklausulen gjelder også dersom et forsikringsselskap utvider dekning på grunn av en ny lov eller en avgjørelse fra et statlig myndighetsorgan.

Fordel for forbrukerne

En liberaliseringsklausul fordeler deg fordi du ikke må vente på skriftlig varsel før du er kvalifisert for den forbedrede dekning.

Fordel til forsikringsselskaper

Denne klausulen sparer forsikringsselskapet ditt tid og penger fordi det ikke trenger å opprette og sende påtegninger til hver forsikringstaker.

Anbefalt Redaktørens valg